Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Skåde-Højbjerg-Holme i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Der er en ny cykelsti på vej i 8270. Foto: Christian Gnutzmann

Sådan skal trafikken i Højbjerg gøres mere sikker

I det seneste nyhedsbrev fra mig kunne du læse om en ny forsøgsordning, som betyder, at fartgrænsen bliver sat ned på Rosenvangs Allé.

Du kunne også læse, at det blot er et af flere tiltag, som kommunen har i støbeskeen i forsøget på at gøre trafikken i Højbjerg mere sikker. De tiltag er omdrejningspunktet for dagens første historie.

Der findes nemlig flere steder i området, hvor det kan give lidt ekstra sved på panden at færdes som cyklist, fordi der ikke er nogen cykelsti. Derfor må det siges at være en god nyhed, at Aarhus Kommune har planer om at anlægge en splinterny cykelsti på en strækning, hvor man i dag som cyklist må dele asfalt med både biler og busser.

Fra trafik iler jeg videre til et spørgsmål, der er gået igen lige siden, Skåde-Højbjerg-Holme gik i luften. Det er spørgsmålet om, hvorfor 8270 ikke har flere restauranter og cafeer.

Og det er et rigtig godt spørgsmål, synes jeg. Senest har jeg hørt det fra Hans Peder Pedersen, der bor i Skåde. Han undrer sig især over, hvorfor steder som Skådecenteret og Rundhøj Torv ikke tiltrækker mere af den slags. De tomme lokaler er der jo.

En, der har åbnet noget, der kunne minde om det, Hans Peder Pedersen efterspørger, er Charlotte Andersen. Hun ejer bageriet Gærda, som meget snart kan fejre et års fødselsdag. Og det er i en tid, hvor branchen ellers er i massivt uvejr, og andre bagerier må lukke.

Men sådan kommer det ikke til at gå med Gærda, forsikrer Charlotte Andersen. Det kan du læse mere om i dagens tredje historie.

Igen i dag vil du til sidst møde elementet ”Det skal du også vide”. Her får du et kort nyhedsoverblik fra Højbjerg, hvor du blandt andet kan læse om foreningernes håb om støttekroner fra Aarhus Kommune og en indbrudstyv, der blev fældet af en vaks nabo.

God læselyst og god weekend.

Billede af Christian Gnutzmann
Billede af skribentens underskrift Christian Gnutzmann Journalist
Det dyreste og største projekt i denne omgang skal laves på Holmevej, hvor der er godt nyt til alle dem på to hjul. Foto: Christian Gnutzmann

Mere cykelsti, lavere fart og en sikker rundkørsel: Her er overblikket over de kommende trafikprojekter i 8270

Aarhus Kommune arbejder på flere forskellige projekter, der skal komme trafiksikkerheden i hele 8270 til gode.

Blandt andet bliver cykelstien på Holmevej forlænget, så den fra næste sommer kommer til at gå på næsten hele vejen.

Samtidig skal rundkørslen på Christian X’s Vej ved Lidl laves lidt om, mens der også på Oddervej bliver lavet justeringer.

Artiklen her samler også op på nogle af de øvrige projekter, som allerede har været beskrevet af Skåde-Højbjerg-Holme. Det drejer sig blandt andet om Moesgård Allé og Grumstolsvej.

Der er flere projekter på vej i 8270 Højbjerg, som alle har til formål at få trafikken til at glide lidt lettere, samtidig med at det bliver mere sikkert for alle at færdes på vejene.

Nogle af projekterne har før været beskrevet af Skåde-Højbjerg-Holme, mens andre bliver nævnt for første gang.

I artiklen her kan du få overblikket over de større projekter, der lige nu er på kommunens tegnebræt, og som skal sørge for en mere sikker trafik i Højbjerg.

Cykler skal udenom rundkørslen på Christian X’s Vej

I den seneste sortplet-analyse fra Aarhus Kommune, som sætter 20 særligt usikre steder under lup, er  rundkørslen på Christian X’s Vej ved Lidl med på listen.

Det betyder, at rundkørslen skal laves om, så den bliver mere sikker for alle dem på to hjul.

Tanken er at lægge cykelstien udenom rundkørslen, så cyklister slipper for at komme ind og køre side om side med bilerne, som de gør i dag.

Det vil sige, at kommer man syd fra og skal ind mod byen, skal man cykle forbi rundkørslen, før man kan krydse vejen og komme tilbage på cykelstien på Christian X’s Vej.

Lige nu lyder meldingen fra kommunen, at projektet kan blive udført i løbet af det næste halve år, men det er svært at sige præcist, og tidsplanen kan komme til at flytte sig.

Mere cykelsti på Holmevej

Der er ændringer på vej i krydset, hvor Holmevej bliver til Carl Nielsens Vej, og hvor Terp Skovvej og P. S. Krøyers Vej udgør de øvrige af krydsets veje. Foto: Christian Gnutzmann

Her er der tale om det største og dyreste projekt i denne rundes trafiksikring i Højbjerg.

Der er i dag cykelsti i begge retninger fra Holmegårdsvej og op til Rundhøj Torv, men på resten af Holmevej må cyklisterne ud på bilernes territorium.

Det skal være slut nu. For Aarhus Kommune vil lave cykelsti på hele det stykke af Holmevej, der går fra Rundhøj Torv mod skoven og travbanen. Faktisk bliver der cykelsti helt hen til der, hvor Holmevej bliver til Carl Nielsens Vej og rammer Skovridervej.

Det vil sige, at man i fremtiden kan cykle trygt og godt på en cykelsti fra Holmegårdsvej og ned ad bakken til Tangkrogen.

Ifølge Aarhus Kommune vil projektet blive sat i gang i løbet af dette efterår, og det forventes at være færdigt til juli næste år.

Det er samtidig tanken, at der skal laves et helleanlæg omkring krydset mellem P. S. Krøyers Vej og Carl Nielsens Vej, som gør det mere trygt for fodgængere at krydse vejen.

Fardæmpning på Grumstolsvej

Der var egentlig lagt en plan for Grumstolsvej, men nu er projektet taget tilbage i værkstedet. Arkivfoto: Christian Gnutzmann

På baggrund af flere henvendelser fra borgere valgte Aarhus Kommune at tjekke op på trafikken og hastigheden på Grumstolsvej. Her var resultatet klart – der blev kørt alt for stærkt.

I første omgang var det meningen, at en række vejbump skulle sænke hastigheden, men kommunen blev klogere og fandt ud af, at den løsning ikke var hensigtsmæssig.

Derfor er den nu i tænkeboks og ved at undersøge, hvad der så skal gøres på strækningen, så farten kommer ned.

Du kan læse mere om det i denne artikel fra Skåde-Højbjerg-Holme.

Ændringer på Oddervej

Det kan give nogle dumme situationer, når en bus samler passagerer op på Oddervej. Arkivfoto: Christian Gnutzmann

Oddervej er ofte centrum for snakken, når den går på utryg trafik i Højbjerg. Derfor har kommunen også et par projekter i støbeskeen på den trafikerede indfaldsvej.

Blandt andet er en definitiv lukning af indkørslen fra Oddervej til Moesgårdvej på tapetet. Der er egentlig næsten lukket i dag, men der er stadig tre ejendomme på Moesgårdvej, der kan køre ind og ud på Oddervej.

Ideen er at lukke helt af, så samtlige husstande på Moesgårdvej må ud på en omvej for at komme ud på den store vej.

I samme omgang vil Aarhus Kommune gøre noget ved den buslomme, der ligger mellem Moesgårdvej og Ringvej Syd. Den har i dag ikke de rigtige mål, og når bussen holder der, må de øvrige biler et godt stykke ud over midten af vejen for at komme forbi. Det duer ikke, og derfor skal buslommes gøres større.

Det er en relativt simpel og billig øvelse, lyder det fra Aarhus Kommune, og det kommer til at ske, når Oddervej alligevel skal have nyt slidlag. Hvis det altså sker.

For selvom projektet er på listen, så kræver det en endelig godkendelse fra rådmanden for teknik og miljø.

Lidt længere nede ad Oddervej ligger lyskrydset med Emiliedalsvej på den ene side og Stenvej på den anden. Her er der særligt meget trafik om morgenen, og her vil Aarhus Kommune ændre lidt på kørebaneopmærkningerne, så trafikken forhåbentlig kommer til at glide lidt lettere.

Kommer der en bredere Moesgård Allé?

Der er sat 13 millioner kroner af til en ny Moesgård Allé, men det er alligevel ikke sikkert, at vejen bliver lavet om. Arkivfoto: Kim Haugaard

Det er efterhånden en gammel traver, alléen der fører til Moesgaard Museum. Træerne langs kørebanen er gamle, store, flotte og ikke mindst elsket af mange. Og nå ja, så ligger der en fredning af området, som har spændt ben for de store planer, Aarhus Kommune ellers har for vejen.

Den vil fælde træerne, gøre vejen bredere og så plante nye træer. Alt sammen noget, som fredningen indtil nu har sat en stopper for.

Men der kan være en ny allé på vej alligevel. Lige nu ligger sagen på bordet hos Fredningsnævnet, som skal tage stilling til, om der kan gives dispensation til den nuværende fredning, så den smalle vej kan blive bredere og dermed mere sikker.

For nyligt meldte Danmarks Naturfredningsforening ud, at den ikke længere vil modsætte sig en eventuel dispensation. Det kan du læse mere om her.

Ny fartgrænse på Rosenvangs Allé

Rosenvangs Allé er en del af en ny forsøgsordning, der bliver rullet ud på en række veje i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Kim Haugaard

Det bliver ikke til cykelsti i denne omgang på Rosenvangs Allé. Faktisk lyder det ikke som om, at det bliver aktuelt lige foreløbig. Det er ganske enkelt for besværligt og for dyrt.

Til gengæld bliver der fra det nye år gjort noget ved hastighedsgrænsen på strækningen.

Som et led i en ny forsøgsordning sætter Aarhus Kommune fartgrænsen ned til 40 kilometer i timen.

Du kan læse mere om forsøgsordningen i denne artikel fra Skåde-Højbjerg-Holme.

Projekter hos naboerne

Ovenstående var de projekter, der er på vej i 8270 Højbjerg. Men der er også trafikprojekter på vej hos naboerne i Viby, som kan have interesse for dig. Nogle af projekterne ligger nemlig kun lige på den anden side af postnummergrænsen.

Blandt andet skal der på Søndervangs Allé laves mere cykelsti.

På Christian X’s Vej tæt på AGF’s træningsanlæg skal der anlægges et nyt helleanlæg, som gør det lettere og ikke mindst mere sikkert at krydse vejen. Det er planen, at helleanlægget skal etableres der, hvor Kirkevej rammer Christian X’s Vej.

Det projekt er dog ikke helt fastlagt, da der ikke er fundet penge til det endnu, men Aarhus Kommune forventer, at det bliver til noget.

Hans Peder Pedersen bor i Skåde, og han savner flere steder at søge hen, når der skal drikkes kaffe eller spises god mad ude. Foto: Christian Gnutzmann

Hans Peder undrer sig over, at spisesteder ikke flytter ind i tomme butikker: Ifølge restaurantejer er der flere gode grunde

De kan i Risskov, men de kan det knapt så meget i Højbjerg. Det med at trække spisesteder og cafeer til.

Men hvorfor, når der nu kan trækkes så mange paralleller mellem de to områder?

Ifølge Jørgen Danielsen, der ejer Familien Casablanca med flere spisesteder under paraplyen, er den væsentlige forskel på de to områder, at Risskov bare har nogle mere attraktive lokationer til det. Og så hjælper det også, at udbuddet allerede er større i Risskov.

Derfor tvivler han også på, at der kommer nye spisesteder i 8270 lige foreløbig. Som han siger, så er det en svær branche og især lige nu, hvor de stigende priser presser aktørerne.

Det kan godt være, at Risskov og Højbjerg på nogen punkter ligner hinanden, men der kan også findes store forskelle, og det er en væsentlig grund til, at der ikke er flere restauranter i 8270, lyder vurderingen.

Når Hans Peder Pedersen kommer forbi Skådecenteret eller Rundhøj Torv, kan han konstatere, at der stadig er tomme lejemål.

Begge steder har det været sådan i noget tid, og det er en skam, tænker han.

Faktisk forstår han ikke, hvorfor det ikke er mere attraktivt for cafeer og restauranter at rykke ind i de tomme lokaler.

Der er gode parkeringsmuligheder og dagligvarebutikker, der helt naturligt trækker folk til.

Og det vil pynte gevaldigt både det ene og det andet sted med et samlingspunkt. Faktisk synes han, at det ville klæde hele Højbjerg, hvis der kom flere steder, hvor man kunne sætte sig med en cafeburger, en kop kaffe eller en øl.

- Vi mangler flere steder, der samler os. Kridthøj Torv har noget særligt, men det undrer mig, at man ikke formår mere i Skådecenteret og på Rundhøj Torv, siger Hans Peder Pedersen.

Han er ikke den eneste, der ønsker sig mere af den slags. På den lokale facebookgruppe har snakken tidligere kørt på samme emne, hvor flere gav udtryk for, at det ville gavne området med flere spisesteder.

Landsbystemning i Højbjerg

Det er ikke sådan, at Højbjerg er helt tørlagt for restauranter og cafeer. Der kan findes nogle få, og Hans Peder Pedersen roser både cafeen Fru Lund og bageriet Gærda på Oddervej.

Men når han tænker på postnummerets størrelse og de cirka 20.000 mennesker, som bor i området, så burde der for ham at se være potentiale til mere.

- Jeg ved godt, at man kan køre ind til byen, men der er bare så crowded derinde, og det er ikke så let med bil og parkering. Samtidig har vi noget landsbyagtigt herude, som ville blive løftet med flere steder, hvor vi kunne gå hen, siger Hans Peder Pedersen.

Vi hører det tit

Netop hos Fru Lund ved Højbjerg Torv kan man sætte sig og få en kop friskbrygget kaffe. Og det kommer på ingen måde bag på indehaver Morten Lund, at lokalområdet savner flere af den slags steder.

- Det er noget, vi hører hele tiden. Jeg får tit spørgsmålet om, hvorfor der ikke er flere, og jeg kan kun sige, at jeg da også håber, at der kommer det. For os vil nye cafeer i lokalområdet ikke være konkurrenter. Den store konkurrence for os er midtbyen, og at folk tager derind og får deres oplevelser, siger han.

Morten Lund fra Fru Lund så også gerne, at flere spisesteder slog sig ned i Højbjerg. Arkivfoto: Christian Gnutzmann

Der bliver ofte draget paralleller mellem Højbjerg og Risskov, og måske er det også med til undren over, hvorfor der ikke er flere spisesteder i Højbjerg. For i Risskov popper restauranterne op.

- Som jeg oplever det, så er der større tradition for det i Risskov, hvor de i lang tid har haft butikker og restauranter. Men Højbjerg kan fint komme den vej. Altså, vi sælger jo kun en brøkdel af den cafe, der bliver drukket i Højbjerg, så der er plads til flere, siger Morten Lund.

Kræver det rigtige sted

Helt så optimistisk på Højbjergs vegne er det dog ikke alle, der er.

Jørgen Danielsen er ejer af Casablanca Familien, som blandt andet tæller spisesteder i midtbyen, Risskov og ved Vilhelmsborg i Mårslet, og han tvivler på, at der kommer flere restauranter i 8270 lige foreløbig.

- Vi har rigeligt at gøre med at holde økonomien hjemme i byen. Hvis ikke åen var åen, og hvis ikke Jægergårdsgade var Jægergårdsgade, så fungerede det heller ikke. Man skal kombinere det hyggelige med god udsigt og noget rart, og der signalere sådan noget som Rundhøj Torv ikke det samme, siger han.

Det skal siges, at Højbjerg ikke er helt støvsuget for spisesteder. Blandt andet kan man ved golfbanen i Skåde finde Restaurant Unico, i skoven ved Moesgaard Museum ligger Skovmøllen, og lige uden for postnummergrænsen kan man besøge Varna Palæet, Restaurant Thors Mølle og ikke mindst michelinrestauranten Frederikshøj. Samtidig er der mange steder, hvor man kan hente takeaway.

- Særligt Unico kan noget, synes jeg. Der er en god beliggenhed, god mad og man kan sidde med udsigt over golfbanen, siger Jørgen Danielsen.

Han kender også til sammenligningen mellem Risskov og Højbjerg, og her er Risskov ifølge Jørgen Danielsen bare et helt andet sted.

- I Risskov har man fået Piccolo, som ligger i et godt kryds, hvor folk kan se, at andre mennesker sidder der og spiser. Samtidig har man Joe and The Juice, sushi og andre ting, så der er et samlet udbud. Det har jeg svært ved at se Højbjerg få, siger han.

Svær branche

En ting er, at Højbjerg måske ikke flyder med optimale lokationer til restauranter. Noget andet er, at tiden ikke lige nu er til at satse butikken og åbne nye restauranter.

- Det er bare en svær branche. Vi skulle endelig til at tjene penge efter corona, men så kom alt det her energikrise og stigende priser på råvarer. Så lige nu har jeg svært ved at se den start, det vil kræve i Højbjerg, siger Jørgen Danielsen.

Det samme mener Thomas Weifenbach Jensen, der er direktør i Montra Hotels, der blandt andet har restauranter i forbindelse med hoteller i både Odder og Sabro.

Han har efterhånden været i branchen i 40 år, så han kender en varm kogeplade, når han ser den. Og sådan en skal man være varsom med at sætte hånden på.

- Jeg hører om flere og flere, der har voldsomme problemer lige for tiden. Og det kan bare være rigtig svært at tjene penge på mad og drikkevarer i et så priskonkurrerende marked, siger Thomas Weifenbach Jensen.

Han vil dog ikke udelukke, at nogen kan få succes med en ny restaurant eller cafe i Højbjerg, men det kræver et stort stykke arbejde og ikke mindst stor opbakning fra lokalområdet.

- Både i Sabro og Odder oplever vi at være i konkurrence med midtbyen i Aarhus, og der har de jo også et større udbud, så man som gæst har flere steder at vælge imellem. Så hvis man skal skabe noget i Højbjerg, skal man virkelig gøre sig fortjent til at få de lokales opbakning.

Charlotte Andersen bager og bager, og det bliver hun ved med på trods af de stigende priser. Arkivfoto: Morten Ravn

Mens andre kaster håndklædet i ringen og slanker sortimentet, har Charlotte ansat en ny bager og udvidet åbningstiderne

Hun er stædig og nægter at gå ned med skibet.

Sådan er budskabet fra Charlotte Andersen, der snart kan fejre et år som selvstændig med bageriet Gærda. Spørgsmålet om forretningens fremtid er relevant, fordi store dele af branchen kæmper med at holde sig oven vande for tiden.

Charlotte Andersen kan da også sagtens mærke de stigende priser, men det har alligevel ikke afskrækket hende fra at ansætte en ny bager på fuldtid.

Det kan mærkes hos surdejsbageriet Gærda, at priserne stiger og stiger, men Charlotte Andersen, der har forretningen, nægter at trække stikket.

Der er trukket nogle meget mørke skyer ind over store dele af den branche, som lever af at lange mad og drikke over disken.

Det er efterhånden blevet en daglig ting, at man i medierne kan læse om en bager, restaurant eller lignende, der enten har måttet barbere en del af menukortet væk eller lukke helt.

Og det er bestemt også vanskelige tider med tårnhøje priser på el, varme og mange råvarer.

Det mærker Charlotte Andersen, der har surdejsbageriet Gærda på toppen af Oddervej. Men hun kigger ikke ind i en lukning, fastslår hun.

- Det nægter jeg simpelthen. Jeg er for stædig, og jeg er sikker på, at det nok skal vende. Men selvfølgelig må det ikke være sådan her i flere år, siger hun.

Faktisk har hun gjort det modsatte af det, der flere andre steder er scenariet.

- Jeg har lige ansat en ny bager på fuld tid, og så har jeg udvidet åbningstiderne lidt, så kunderne også kan nå forbi, når de skal hjem fra arbejde, så det ikke kun er morgensalg, vi har.

Kæmpede med udsolgt

I første omgang kan det måske lyde naivt eller dumdristigt at kaste flere penge efter forretningen i en tid, hvor tallene i rudekuverterne kun bliver større.

Men det har slet og ret været en nødvendighed at udvide både åbningstider og bemanding, fortæller Charlotte Andersen.

- Jeg havde gjort det, uanset om der var krise eller ej. Jeg ventede bare på at finde den rigtige, for jeg har kæmpet lidt med at have udsolgt. Nu skulle vi stedet gerne altid have brød på hylderne, siger hun.

Til oktober er det et år siden, at Charlotte Andersen åbnede sin bagerforretning, og hun kunne sagtens finde flere steder, hun gerne ville optimere eller udvikle, men her sætter den seneste periode med inflation trods alt sine begrænsninger.

- Jeg ville selvfølgelig hellere have videreudviklet for pengene i stedet for at betale mere for el, men sådan er det. Vi kører på, og så længe kunderne bliver ved med at komme og købe brød, skal det nok gå.

Gærda er med snart et år på bagen en mindre spiller på det aarhusianske brødmarked. Men de trofaste kunder har holdt ved, selvom de også har måttet betale mere for strømmen og opvarmningen af deres huse.

Og så er det faktisk ikke nødvendigvis så dårligt at drive en mindre forretning i disse tider.

- Vi har for eksempel ikke så store ovne, og vi bager jo ikke i 14 timer, som de gør andre steder. Men selvfølgelig kan jeg da mærke de stigende priser, siger Charlotte Andersen.

Det skal du også vide: Foreninger håber på 15 millioner i støtte, og vaks nabo fik indbrudstyv anholdt

Her får du et kort nyhedsoverblik fra Højbjerg.

Lokale foreninger søger om tilskud på 15 millioner, men der er rift om pengene

Der bliver drømt stort hos foreningerne i Højbjerg. Blandt andet er en stor opgradering af IF Lysengs anlæg på tegnebrættet, ligesom naboerne fra Højbjerg Badminton Klub arbejder på at opføre en helt ny hal ved siden af den nuværende.

Den slags koster selvfølgelig penge, og derfor er de to foreninger gået til Aarhus Kommune med hatten i hånden i håb om at få del i kommunens anlægspulje.

De to foreninger er ikke de eneste fra Højbjerg, der har søgt om midler. Også DDS Spejderne, Aarhus Syd Taekwondo og Skåde Rideklub har sendt en ansøgning afsted. I alt har foreningerne i Højbjerg søgt om midler for 15 millioner kroner.

Det er dog kun en lille slat i forhold til det samlede beløb, som hele kommunens foreninger har søgt om. I alt ligger der ansøgninger for 171 millioner kroner på kommunens bord, som der nu skal prioriteres i mellem.

Der er cirka 30 millioner kroner i puljen, og derfor giver det sig selv, at nogle foreninger enten slet ikke får noget, eller kun får en lille del af det, de havde håbet på.

I slutningen af året bliver det endeligt besluttet, hvilke foreninger der får glæde af anlægspuljen.

Så meget har foreningerne søgt om: 

Skåde Rideklub – 925.000 kroner til ny springbane.

Aarhus Syd Taekwondo – 30.000 kroner til mere plads til grappling.

Kløverhytten DDS Spejderne – 280.000 kroner til tilslutning til fjernvarme.

IF Lyseng – 5.992.175 kroner til en nye kunstgræsbane.

Højbjerg Badminton Klub – 250.000 kroner til projektudvikling.

Højbjerg Badminton Klub – 7.500.000 kroner til en ny badmintonhal.

Indbrudstyv blev overrasket af nabo, og kort tid efter blev han anholdt

Det sker desværre alt for ofte, at indbrudstyve har held med deres ugerninger. Heldigvis var det ikke tilfældet for en 37-årig mand fra Aarhus, der onsdag aften forsøgte sig med et indbrud i en lejlighed på Emiliedalsvej.

For godt nok havde den 37-årige held med selve indbruddet, men da kvinden i nabolejligheden hørte underlige lyde og samtidig vidste, at ingen var hjemme, måtte hun ud på gangen for at se efter.

Indbrudstyven tog benene og sin sæk på nakken, men det gik ikke hurtigt nok. Kvinden nåede at registrere nummerpladen på mandens bil, og sammen med et detaljeret signalement af manden gjorde det, at politiet hurtigt kunne finde frem til gerningsmandens lejlighed.

Her fandt det både den 37-årige mand og to lamper, som viste sig at høre til på Emiliedalsvej. Manden blev anholdt og sigtet for indbrud, fremgår det af politiets døgnrapport.

Nu kommer de terrasser, der skal give Kridthøj Torv et ekstra løft

Der har været talt om dem i noget tid efterhånden, og nu er den gode ide blevet til handling.

Kridthøj Torv er i forvejen et sted, mange roser og fremhæver som noget af det bedste i Højbjerg. Nu bliver det endnu bedre. For nu er nye udendørs siddepladser ved at være en realitet.

- Der kommer glas rundt om området, og vi kan have omkring 12 gæster, som for eksempel kan hente sig et glas vin, en kop kaffe eller få sig en sandwich, siger Michael Spottag til Århus Stiftstidende.