Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Skåde-Højbjerg-Holme i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Flere eksperter og analytikere fortæller i denne uge, at boligpriserne er begyndt at falde. Foto: Jens Thaysen.

Hvad koster det dyreste hus i Højbjerg? Og er priserne begyndt at falde?

Alt er blevet dyrere, end det var for bare et år siden. Det er alt fra helt almindelige dagligvarer og benzin til byggematerialer. Det er noget, langt de fleste danskere kan mærke i det daglige husholdningsbudget. Og så har vi slet ikke nævnt varmepriserne, der er stukket helt af.

Men hvad betyder alle de her prisstigninger så for boligpriserne i Højbjerg? Ja, det er det helt store spørgsmål. Flere analytikere og eksperter fortæller i denne uge, at boligpriserne er begyndt at falde, og at det kun er starten på en længere periode med fald i priserne.

Men når man, som jeg har gjort i dette nyhedsbred, har kigget på de ti dyreste og billigste boligsalg indenfor postnummeret 8270, ja så er der altså stadig god pris på de dyreste. Et enkelt hus er i hvert fald steget med næsten 5 millioner kroner på lige omkring syv år.

Og det er altså slet ikke det dyreste af husene.

Kigger vi på den anden ende af skalaen, er der et bestemt område i Højbjerg, hvor det virker til, at man skal kigge, hvis man er på udkig efter en billig bolig. De fire billigste har nemlig det til fælles, at de alle ligger på samme allé. Så kan du jo gætte eller læse dig til, hvor det er.

Selvom eksperter og analytikere forudser et fald i boligpriserne, er det dog ikke noget, der som sådan bekymrer Kim Nymark, der er ejendomsmægler og afdelingsleder af EDC i Højbjerg.

Han maner til ro og forklarer, hvorfor der faktisk også er nogle positive ting ved, at renten er steget. I hvert fald for dem, der købte deres hus, da renten var lav.

Dette er det sidste nyhedsbrev inden sommerferien rammer her på redaktionen. Det vil altså sige, at de næste tre-fire uger ikke kommer til at byde på en masse breaking news, men frygt ej.

Vi har forberedt en masse lækkert læsestof til jer henover sommeren. Så I, kære læsere, også har lidt at give jer til, når I ligger på stranden eller på anden vis nyder sommeren.

God sommer.

Billede af Markus Hjelmager Sørensen
Billede af skribentens underskrift Markus Hjelmager Sørensen Journalist
Der er stadig gode muligheder for at sælge til en god pris i Højbjerg. Foto: Jens Thaysen

Er det nu du skal købe eller sælge? Få ejendomsmæglerens vurdering af boligmarkedet i Højbjerg lige nu

Priserne er endnu ikke begyndt at falde i Højbjerg, der kan dog være tale om noget stagnering. Det er dog ikke noget, der bekymrer ejendomsmægler og afdelingsleder hos EDC Kim Nymark, der også kan se flere positive sider af udviklingen på boligmarkedet.

Det bliver nemmere for folk med lav-rente lån at indfi deres lån, hvorfor det faktisk ikke er så forfærdeligt for dem, at sælge deres bolig en smule billigere end forventet.

Derudover fortæller Kim Nymark, at det lige nu nok er lidt mere købers end sælgers marked, men han synes nu heller ikke, det er noget dårligt tidspunkt at sælge. Det vil nok tage lidt længere tid end sidste år, men der er stadig gode muligheder for en god bolighandel i Højbjerg.

Vi har snakket med afdelingsleder for EDC i Højbjerg, Kim Nymark og spurgt ham, hvordan det ser ud med boligmarkedet i 8270 lige nu.

Hvad er status på boligmarkedet i Højbjerg lige nu?

- Jamen altså det er mere stille, end det har være  i en periode, og det skyldes flere ting. Der er blandt andet krigen, der jo har været i gang i noget tid, og gjort det hele lidt usikkert. Men jeg tror den primære årsag er renteudviklingen på boligmarkedet, hvor den faste rente er steget fra 1,5 til 4,5 procent. Det er nok det primære, for hvis man kigger på den korte rente, er der ikke så store ændringer. Det er den faste rente, der er udslagsgivende.

Skal man tage de positive briller på, så er det, at mage af sælgerne, hvis de i forvejen har 1 eller 1,5 procents lån i deres bolig, så er deres lån også blevet markant nemmere at indfri. og det vil sige, at de i princippet godt kan tillade at sælge deres boliger billigere lige nu, fordi deres lån er blevet langt nemmere at indfri. Så vi skal også huske at kigge på den positive side.

Så er inflationen jo også gået i gang, og det betyder jo, at de lån bankerne kan godkende til fast ejendom er blevet mindre.

Kan vi se begyndende prisfald?

- Nej det synes jeg ikke rigtigt. Ikke endnu i hvert fald. Vi ser nok mere, at der er lidt uenigheder i mellem køber og sælger. Altså sælgerne mener nok stadigvæk at priserne skal være det samme som tidligere, og køberne er begyndt at blive lidt bekymrede for at priserne falder. Så vi ser nogle bud der er ret langt fra udbudsprisen lige nu.   

Hvor det tidligere var sådan, at tilbuddene var en 50-100 tusinde under udbudsprisen, er det nu mere normalt, at folk byder 500 tusinde til en million under prisen. Så vi oplever meget lige nu, at der kommer købstilbud, der er meget langt fra den reelle pris.

Man tror dog heller ikke, at priserne vil falde endnu i hvert fald. Primært fordi vi er i et meget attraktiv område. Men vi skal også kigge på, at der har været prisstigninger de sidste mange år, og det vil nok stagnere på et tidspunkt. Derudover så er det også ret kapitalstærke mennesker, der køber boliger her. De bliver nok også lidt mindre påvirket af de omkring liggende ting. Så jeg tror ikke priserne som sådan falder.

Er det køber eller sælgers marked?

- Det er nok lidt mere køber end sælgers lige nu. Altså, der er stadig forholdsvis få boliger til salg i Højbjerg, der er lidt flere, end der har været, men i forhold til hvad vi tidligere har haft, er vi nede på en halvering af vores udbud.

Lige nu er der 59 villaer til salg i Højbjerg. Og som jeg husker tilbage tidligere, har vi lagt på omkring det dobbelte tidligere. Kigger vi kort tid tilbage, har vi været helt nede omkring 30 villaer til salg. Så der er flere lige nu end for kort tid siden, men i forhold til det jeg vil kalde et normalt marked, altså 120, er vi stadig ret langt fra.

Så der er svært at sige, om det er købers eller sælgers marked. Der er i hvert fald mere til salg lige nu, men det er også fordi ligge tiden er blevet lidt længere.

Hvad er dit bedste råd til dem der overvejer om de skal købe lige nu?

- Jamen altså i min verden er fast ejendom ikke kun investeringer. Det ved jeg godt rigtig mange ser det som, men for mig er det først og fremmest et hjem. Og hvis det rigtige hus, som du mener kan blive dit hjem dit næste rigtig mange år kommer til salg. Så synes jeg man skal se lidt bort fra den her usikkerhed. Hvis man selvfølgelig har råd til det og de ting er på plads.

Jeg synes, livet er for kort til at være så spekulativ på det her område. I hvert fald hvis det handler om en families fremtidige hjem. Hvis mavefornemmelsen bare er den helt rigtige, synes jeg altså man skal slå til.

Hvad er dit bedste råd til dem der sidder og overvejer om det er nu de skal sælge deres hus?

- jamen så er det stadig et godt marked at sælge i. Altså når udbuddet er som det er, altså halvdelen af hvad det historisk har været, så er det stadigvæk et godt marked at sælge i. Man kan sige, at hvis du ville have haft den aller bedste situation at handle i, så skulle man have gjort det sidste år, men det er altid nemt at være bagklog på den måde.

Du skal også tænke på, hvad du vil efter du har solgt dit hus. Hvis du skal have et nyt hus i samme område, altså Højbjerg, så bytter du nærmest bare mursten. Men vil du flytte væk fra Aarhus måske, så skal man tænke på, at Aarhus er et af de steder hvor priserne er steget mest. Så det vil næsten blive en god forretning lige meget hvad, hvis du flytter fra Aarhus.

Kim Nymark er ejendomsmægler og afdelingsleder hos EDC i Højbjerg. Foto. Dennis Brandsborg
Boligmarkedet havde fart på under pandemien i 2020 og 2021. Med den nuværende økonomiske situation er der omvendt udsigt til prisfald, siger eksperter. (Arkivfoto).

For første gang i lang tid: Boligpriserne falder en smule - og det er først lige begyndt, siger analytikere

Inflationen er rekordhøj, renterne stiger og den generelle økonomi er præget af verdenssituationen og krigen i Ukraine. Det får betydning for boligpriserne, som lige nu er på vej i én retning - nedad. Det vurderer tre eksperter i boligøkonomi. For første gang i lang tid faldt boligpriserne i maj med 0,5 procent, og ifølge flere eksperter er det kun begyndelsen på en længere periode med prisfald.

Det gælder både for parcelhuse, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse. De høje renter betyder, at danskerne har færre penge at købe for, men også varmepriser og de nye skattevurderinger, som træder i kraft i 2024, kan få betydning for udviklingen.

De største prisfald vil sandsynligvis ramme i og omkring de store byer, blandt andet Aarhus, og derfor kan det blive nødvendigt, at både sælgere og købere væbner sig med tålmodighed.

Med rekordhøj inflation, nye rentestigninger og uden udsigt til, at den generelle situation i økonomien vender, peger pilen lige nu i én retning for boligpriserne. Nye ejendomsskatter fra 2024 kan forlænge prisfald visse steder.

Uanset, om man kigger på en ejerlejlighed i Aarhus, et hus i en af forstæderne eller er på udkig efter den rummelige børnefamiliedrøm i en af den østjyske hovedstads oplandskommuner, er der grund til at regne med, at priserne kommer til at falde.

Sådan lyder vurderingen fra tre eksperter i boligøkonomi.

For få uger siden viste tal fra Boligsiden.dk, at der i maj var stilstand i prisudviklingen. Men når man korrigerer for de sæsonbetingede udsving i boligpriserne, ja, så var der faktisk tale om et prisfald på 0,5 procent, viser en analyse fra Nykredit.

En vending på boligmarkedet er i fuld gang.

Mira Lie Nielsen, boligøkonom, Nykredit

Samtidig steg inflationen atter i maj, mens centralbankerne er begyndt at hæve renterne - og tilsammen gøder det jorden for et dansk boligmarked med udsigt til et prisfald, der kan vare ved længere end blot et par måneder.

- Jeg regner med, at det fortsætter, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit, som står bag analysen.

- De rentestigninger vi har set, især den seneste måned, gør, at en vending på boligmarkedet er i fuld gang. Vi har ikke prisdata for juni endnu, men henover sommeren vil jeg forvente et boligprisfald på både huse, lejligheder og sommerhuse - og måske allerede fra juni, lyder hendes vurdering.

Forventer fortsat stigende renter

Så længe vi har en økonomisk situation præget af prisstigninger og inflation, vil der være et incitament til at hæve renterne. Og når der skal betales mere for at låne, er den ganske simple matematik, at danskerne får færre penge at købe bolig for, siger Michael Harboe Møller, senioranalytiker ved Boligøkonomisk Videncenter.

- Så længe forsyningskæderne på markederne ikke virker, og der er problemer med at finde energi, er der en trussel om stigende priser. Centralbankerne rundt om i verden har jo mandat til at sørge for, at priserne holdes i ro, og det kan rentestigningerne bruges til, siger Michael Harboe Møller.

Inflationen begyndte først for alvor at tage fart, efter Rusland i februar invaderede Ukraine. Da Ukraine er storeksportør af hvede, er fødevareforsyningerne blevet ramt af krigen.

Mit bedste bud er, at prisfaldet først lige er startet.

Søren Kristensen, cheføkonom, Sydbank

Samtidig har Ruslands invasion ført til økonomiske sanktioner fra den vestlige verden, der forsøger at begrænse brugen af russisk energi.

Senest har Rusland lukket for gassen til danske Ørsted, da energiselskabet ikke længere ville betale for gassen i rubler.

Men allerede i månederne op til den russiske inflation var energipriserne begyndt at stige ganske betragteligt.

I marts var inflationen steget med 5,4 pct. sammenlignet med samme måned i 2021. I april steg den med 6,7 pct. i forhold til april 2021, mens den i maj steg med 7,4 pct. Senest har tal fra Danmarks Statistik vist, at inflationen i maj steg med hele 8,2 pct., hvis man måler med det såkaldt EU-harmoniserede forbrugerprisindeks.

Som økonomien ser ud lige nu, er der ikke grund til at tro, at centralbankerne vil bremse renternes færd opad, vurderer Mira Lie Nielsen fra Nykredit.

- Der er en forventning om, at centralbankerne vil blive ved med at hæve renterne for at trække noget gas ud af økonomien og derved dæmpe efterspørgslen, som lige nu er for kraftig i forhold til udbuddet, siger Mira Lie Nielsen.

Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, mener, at prisfaldet på boligmarkedet blot er i sin helt spæde begyndelse, og at der er mere i vente.

- Tallene for maj viste stilstand i priserne, men når man korrigerer for sæsonudsving, svarer det til et lille fald. Under alle omstændigheder er der en klar opbremsning i gang på det danske boligmarked, siger Søren Kristensen.

- Mit bedste bud er, at prisfaldet først lige er startet. Det er svært at sætte konkrete tal på, men vores bedste bud er, at der i gennemsnit på landsplan kommer et prisfald på i hvert fald i omegnen fem til 10 procent frem mod slutningen af 2023, siger han.

Boligkøb i store byer er mere afhængige af rentestigninger

Det er dog ikke kun den stigende rente, der kan være med til at presse priserne på boliger ned.

- Der skal også bruges flere penge på at varme boligerne op. Derudover er der udsigt til, at dansk økonomi bremser op, og en begrænset stigning i ledigheden er også forventelig. Samlet set vil det få boligpriserne til at falde, og faldet vil være størst i de dyreste områder omkring hovedstaden og de store byer, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit.

Det betyder, at husejere i Aarhus og i de dyrere forstæder til Aarhus, der overvejer at sælge deres bolig, må forvente, at de kommende måneder kommer til at skrue den potentielle salgspris nedad, forklarer Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank.

Sælgerne vil i noget tid endnu være forbeholdne med at sætte priserne ned, og derfor kan det godt tage noget tid, før priserne rent faktisk falder.

- I de store byer er man bare mere udsat og mere afhængig af renten, fordi belåningen er større. Oftest ser vi derfor, at dem, der gerne vil købe boliger dér, har en højere gearet økonomi og derfor er mere sårbare over for rentestigninger, siger Søren Kristensen.

Også Michael Harboe Møller fra Boligøkonomisk Videncenter peger på, at køberne vil være spændt hårdere for i Aarhus' nærmeste periferi, end købere i Aarhus Kommunes nabokommuner vil være det.

Og selve udsigten til prisfald kan forlænge den tid, det ellers ville tage at afsætte sin bolig, siger han.

- Som sælger kan det godt være, at man skal indstille sig på at være realistisk i forhold til, hvad man får for sin bolig, hvis man skal af med den lige nu, siger Michael Harboe Møller, der dog også understreger, at tendensen til prisfald er på et så tidligt stadie, at der vil gå noget tid, før det for alvor slår igennem.

- Som køber vil det jo omvendt være svært at få en sælger med på at være realistisk lige nu. Sælgerne vil i noget tid endnu være forbeholdne med at sætte priserne ned, og derfor kan det godt tage noget tid, før priserne rent faktisk falder, siger Michael Harbo Møller fra Boligøkonomisk Videncenter.

Nye ejendomsskatter vil give priserne et ekstra skub

Foruden inflation og rentestigninger vil også en tredje faktor, der lurer inden for en horisont på rundt regnet halvandet år, komme til at påvirke boligpriserne.

Når et nyt system for vurdering af ejendomsbeskatning træder i kraft den 1. januar 2024, vil alle boligers skatteregning blive revideret.

Den større skatteregning får også priserne til at falde.

Søren Kristensen, cheføkonom, Sydbank

For nogle bliver det dyrere at bo, mens det for andre vil blive billigere. Der har ifølge Søren Kristensen, chefanalytiker i Sydbank, været meget fokus på, hvordan det nye skattesystem rammer ejerlejligheder i storbyerne hårdt, men det kommer til at ramme alle de boligejere, hvis boligskat har været for lav.

- Når man hører mest om ejerlejligheder, er det, fordi det vil gå hårdest ud over dem. Men den nye offentlige ejendomsvurdering rammer alle boligtyper, og skatten kan blive løftet ganske betragteligt, de steder, hvor den har været for lav - også for husejere. Og den større skatteregning får også priserne til at falde, siger Søren Kristensen.

Indfasningen af det nye skattesystem er indrettet sådan, at boligejere fra 2024 får en skatterabat svarende til den ekstra skatteregning, de eventuelt skal af med.

- Hvis du skal af med 30.000 kr. mere i boligskatter i den bolig, du sidder i nu, får du det samme i skatterabat. Men den rabat kan du bare ikke give videre til en ny køber, og det er jo med til at skubbe til prisfaldet, siger Søren Kristensen.

- I sig selv kan det godt give et prisfald på 10 procent i et område som Aarhus ved indgangen til 2024, siger han.

Har man et hus med en kraftig værdistigning, er mit bud, at man vil se et pres for at få lov til at købe det inden den 1. januar 2024.

Søren Kristensen, cheføkonom, Sydbank

Han forklarer, at man i oplandskommunerne rundt om Aarhus som Skanderborg, Favrskov, Syd- og Norddjurs samt Odder vil mærke det nye boligskattesystem på vidt forskellige måder afhængig af, hvor dyrt boligmarkedet i den enkelte kommune er.

- Det bliver uhyggeligt spændende at følge derude. For har man et hus med en kraftig værdistigning, er mit bud, at man vil se et pres for at få lov til at købe det inden den 1. januar 2024, hvor det her træder i kraft, men samtidig vil en potentiel køber lige op til årsskiftet også have lidt af den rabat på prisen, som mange efter nytår 2023/2024 vil kræve på grund af den øgede beskatning, siger Søren Kristensen.

Er man omvendt i en kommune, hvor boligpriserne stort set ikke er steget sammenlignet med landsgennemsnittet, er historien en anden - og måske en ganske positiv anden historie, vurderer Sydbanks cheføkonom.

- For er man samtidig i den situation, at boligskatten bliver lavere, så får man jo udbetalt det, man har betalt for meget. Vi snakker om 20.000 kr. i gennemsnit, og min vurdering er, at udsigten til lavere boligskatter fremover vil give medvind og løfte boligpriserne i de områder med lidt over en procent, siger Søren Kristensen.

Denne bolig på Vegavej er at finde på listen over de dyreste salg.

Millionerne ruller i 8270: Her er de 10 Dyreste boligsalg i Højbjerg i 2022

Der skal lidt mere end et almindeligt 9-16 job til for at kunne købe de helt dyre boliger i Højbjergområdet. Her er en liste over de ti dyreste boligsalg i Højbjerg siden 1. januar 2022.

De dyreste er et godt stykke oppe i de tocifrede millionbeløb og selv tiendepladsen på denne liste vil nok virke rimeligt uoverskueligt for det fleste.

Det er den store pung, der skal op af lommen. hvis man vil være ejer af et af de dyreste huse i Højbjerg. På denne top ti er det omkring fem millioner, der splitter første og tiendepladsen. Så hvis du går og tænker over hvor de dyreste adresser i Højbjerg findes, skal du blot scrolle lidt ned og læse med.

Som et lille fun fact til denne liste, er det dyreste hus her end ikke i nærheden ad det dyreste hus der er tilsalg i Højbjerg lige nu. Det er nemlig udbudt til 24.900.000 kroner. Altså tæt på det dobbelte af denne liste nummer 1.


Atlasvej 4 - 12.500.000 kr.

Det dyreste hus i Højbjerg i 2022 er et stort et af slagsen. Huset har et boligareal på 308 kvadratmeter, Og ligger på en, for området, rigtig stor grund på Atlasvej. Huset er fra 1902. Det har ifølge indberetninger til BBR haft sin nuværende form siden en ombygning i 1980. Ifølge de offentlige registre er der syv værelser. Derudover er der tre toiletter. Huset på Atlasvej blev solgt for 12.500.000 kroner.

Tagetagen er sammenlagt 77 kvadratmeter, som alle er udnyttet til beboelse. Kælderens areal er på 98 kvadratmeter. Ejendommen udgør i alt et areal på 1306 kvadratmeter.Huset bliver opvarmet med et fjernvarmeanlæg.

Huset har et tag, som er lavet af fibercementplader, mens ydermurene består af mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 6,2 millioner kroner. Grundværdien udgør 2,9 millioner kroner af vurderingen.

Skåde Søpark 23

Vi bliver i de høje luftlag, i hvert fald når vi snakker om prisen. Endnu engang er det de færreste, der kan være med. Huset er fra 2002.  Ifølge de offentlige registre er der otte værelser. Der er også tre toiletter. Der er 108 kvadratmeter i tagetagen, som alle er udnyttet til beboelse. Kælderens areal er på 105 kvadratmeter. Prisen på denne store villa lyder på intet mindre end 12.150.000 kroner.

Grunden, som ejendommen ligger på, er 1017 kvadratmeter. Købsaftalen blev underskrevet 9. februar, og ejerskiftet blev gennemført 1. maj. Den primære opvarmningskilde i huset er et fjernvarmeanlæg, og så kan der suppleres med en brændeovn. På taget er der teglsten, og ydervæggene er mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 6,3 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 1,5 millioner kroner.

Arnakvej 14 - 10.000.000 kr.

Det er med stor fortjeneste, at de tidligere ejerer har solgt huset på Arnakvej. I 2014 blev huset handlet for 5.950.000 kroner. Her otte år efter er det blevet en "lille" smule dyrere og blev solgt for 10.000.000 kroner. Med købet råder de nye ejere over et boligareal på 303 kvadratmeter. Det betyder, at boligen er handlet til en vægtet kvadratmeterpris på 27.624 kroner. Købsaftalen blev underskrevet 20. august sidste år, og parterne har aftalt, at overtagelse sker 1. august.

Boligens tagetage udgør 35 kvadratmeter, som alle er udnyttet til beboelse. Husets kælder er 134 kvadratmeter. Grunden, som ejendommen ligger på, er 1298 kvadratmeter. Huset er opført i 1968. Det gennemgik ifølge indberetninger til BBR en større ombygning i 1978. Boligen omfatter i alt otte værelser. Der er også tre toiletter.

Skat har vurderet boligen til at have en værdi svarende til 6 millioner kroner. Grundværdien udgør 1,9 millioner kroner af vurderingen.

Margretelunden 7 - 8.550.000 kr.

Vi skal til nummer fire på listen og for første gang, er der ikke tale om et tocifret millionbeløb. Der skulle dog stadig graves dybt i lommerne, for de nye ejere af på Magretelunden. Handlen løb op i 8.550.000 kroner. Handlen blev indgået 26. januar, og overtagelse skete 1. juni.

Boligarealet er på 205 kvadratmeter.Ejendommen ligger på et grundstykke, der er 1058 kvadratmeter. Huset blev bygget i 2012 og har i alt fem værelser. Derudover er der to toiletter.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 4,4 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 1,4 millioner kroner.

Højmarkvej 13 - 8.275.000 kr.

Huset er opført i 1967 og boligen omfatter i alt syv værelser. Derudover er der tre toiletter. Boligarealet er på 133 kvadratmeter. Derudover er der også en kæder til huset på 85 kvadratmeter. Ejendommen udgør i alt et areal på 1161 kvadratmeter. Købsftalen blev indgået 9. februar, og overtagelsesdatoen er 1. maj og kostede de nye ejere 8.275.000 kroner.

Den primære opvarmningskilde i huset er et fjernvarmeanlæg. Der er fladt tag på huset, og ydervæggene er lavet af mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 3,8 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 1,6 millioner kroner.

Vegavej 7 - 8.150.000 kr.

Dette lidt særprægede hus på Vegavej indtager sjettepladsen på listen. Boligarealet er på 140 kvadratmeter. Huset er fra 1937 og omfatter i alt fem værelser. Der er også tre toiletter. Aftalen blev indgået 11. februar, og nøglerne skiftede hænder 1. juni. Købet endte med at koste de nye ejere 8.150.000 kroner.

Tagetagen er sammenlagt 50 kvadratmeter, som alle er udnyttet til beboelse. Husets kælder er 70 kvadratmeter. Ejendommen ligger på en grund, der er 788 kvadratmeter.Et fjernvarmeanlæg sørger for varmen i huset. Huset har et tag, som er lavet af teglsten, og ydervæggene er mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 2,7 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 1,2 millioner kroner.

Elverdalsvej 34 - 7.900.000 kr.

Denne gang er  der tale om et hus, der er bygget i 1973. Boligen er inddelt i fem værelser. Der er også to toiletter. Huset har et boligareal på 145 kvadratmeter. Købsaftalen blev underskrevet 23. maj, og overtagelsesdatoen er 1. august. Prisen for denne bolig lød på 7.900.000 kroner.

Boligen har også en kælder på 102 kvadratmeter, heraf er de 16 indrettet og godkendt til beboelse.

Grunden udgør et areal på 1576 kvadratmeter. Et fjernvarmeanlæg sørger for varmen i huset. Taget på huset er beklædt med fibercementplader, og ydervæggene er lavet af mursten.

Skat har vurderet boligen til at have en værdi svarende til 3,2 millioner kroner. Grundværdien udgør 1,7 millioner kroner af vurderingen.

Hestehavevej 19

 På ottendepladsen finder vi dette gule murstenshus på Hestehavevej. Huset er opført i 1946 og har ifølge de offentlige registre fem værelser. Derudover er der to toiletter. Boligarealet er på 135 kvadratmeter fordel på to etager. Der er 52 kvadratmeter i tagetagen, som alle er udnyttet til beboelse. Under huset befinder der sig en kælder på 83 kvadratmeter. Prisen for dette lød på 7.500.000 kroner. Aftalen blev indgået 16. juni sidste år og overtagelsen skete 1. juli.

Ejendommen udgør i alt et areal på 700 kvadratmeter. Huset bliver opvarmet med et fjernvarmeanlæg. Huset har et tag, som er lavet af teglsten, og ydervæggene er lavet af mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 3,2 millioner kroner. Grundværdien udgør 1,5 millioner kroner af vurderingen.

Orionsvej 34 - 7.498.000 kr.

Huset på Orionsvej blev handlet 17. februar, og overtagelsen skete 1. maj. Med købet råder de nye ejere over et boligareal på 148 kvadratmeter. Der er tale om et hus, der er bygget i 1999 ifølge de offentlige registre er der fire værelser og to toiletter i huset. Prisen for dette var 7.498.000 kroner.

Grunden udgør et areal på 765 kvadratmeter. Huset bliver opvarmet med et fjernvarmeanlæg. På taget er der cementsten, og ydervæggene er mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 3,2 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 1.012.500 kroner.

Terp Skovvej 106 - 7.422.000 kr.

Så er vi kommet til det sidste hus. Rosinen i pølseenden fristes man til at sige. Her er der om et hus fra 1925 der er inddelt i fire værelser med et et toilet. Med købet råder den nye ejer over et boligareal på 140 kvadratmeter. Derudover er der en lille kælder på 15 kvadratmeter. Huset blev handlet for 7.422.000 kroner. Handlen blev indgået 18. marts, og overtagelsen skete 1. maj.

Ejendommen ligger på et grundstykke, der er 964 kvadratmeter. Huset bliver opvarmet med et fjernvarmeanlæg. Huset har et tag, som er lavet af teglsten, mens ydermurene består af mursten.

Skat har vurderet boligen til at have en værdi svarende til 3,1 millioner kroner. Grundværdien udgør 1,4 millioner kroner af vurderingen.

Her er de 10 billigste boligsalg i Højbjerg i 2022

Rundhøj Allé må siges at være det klart billigste sted, at købe fast ejendom indenfor postnummeret 8270. De fire første pladser på denne liste over de billigste boliger i Højbjerg ligger i hvert fald på Rundhøj Allé.

Det er dog ikke kun håndøre, der skal ligges for at kunne kalde sig bolig ejer i Højbjerg. Den billigste bolig kostede nemlig køberen 1.400.000 kroner.

Noget tyder på, at hvis du gerne vil ind på boligmarkedet i Højbjerg, men ikke ønsker eller har mulighed for, at hive de store millionbeløb op af lommen, at du skal kigge imod lejligheder på Rundhøj Allé. De fire billigste boliger er nemlig alle handlet netop der.

Derudover er et enkelt hus faldet med mere end to millioner i pris. Det lyder underligt, men der er en forklaring. Nogle vil måske kalde det en lille finte.

Dyk ned i handlerne og bliv klogere på, hvor du skal kigge hen, hvis du ønsker en forholdsvis overkommelig boligpris i 8270.

Rundhøj Allé 115

Lejligheden på Rundhøj Allé blev handlet 4. mats og de nye ejere flyttede ind 1. april. Lejligheden kostede som den klart billigste handel i 8270 1.400.000 kroner.

Med købet råder den nye ejer over et tinglyst boligareal på 65 kvadratmeter, mens BBR-arealet er opgjort til 76 kvadrameter. Det svarer til en vægtet kvadratmeterpris på 18.421 kroner.

Boligen er inddelt i to værelser. Der er også et toilet.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 920.000 kroner. Heraf udgør grundværdien 162.500 kroner.

Forskellen mellem det tinglyste boligareal og bruttoarealet i BBR-registret skyldes, at man i sidstnævnte også medregner blandt andet ydermure og fællesarealer. Det er bruttoarealet, man bruger, når man regner den vægtede kvadratmeterpris ud.

Rundhøj Allé 88

Vi rykker os ikke så langt. Vi bliver nemlig på Rundhøj Allé nærmere bestemt nummer 88 denne gang. Her er blev købsaftalen underskrevet 14. marts og de nye ejere rykkede ind i boligen 15. april. Denne lejlighed var lige præcis 100 tusinde kroner dyrere end den sidste. Prisen lød dermed på 1.500.000 kroner.

Med købet råder de nye ejere over et tinglyst boligareal på 63 kvadratmeter, mens bruttoarealet udgør 69 kvadratmeter. Det betyder, at boligen er handlet til en vægtet kvadratmeterpris på 21.739 kroner.

Boligen er inddelt i to værelser. Der er også et toilet.

Skat har vurderet boligen til at have en værdi svarende til 410.000 kroner. Heraf udgør grundværdien 133.200 kroner.

Forskellen mellem det tinglyste boligareal og bruttoarealet i BBR-registret skyldes, at man i sidstnævnte også medregner blandt andet ydermure og fællesarealer. Det er bruttoarealet, man bruger, når man regner den vægtede kvadratmeterpris ud.

Rundhøj Allé 114

Det bliver også tre på stribe for toværelses lejligheder på Rundhøj Allé. Prisen er højere end de to sidste, men derudover er der ikke meget nyt at sige om denne handel. Aftalen blev indgået 16. november sidste år, og nøglerne blev overdraget 1. januar. Prisen for denne lejlighed endte med at være 1.700.000 kroner.

Boligarealet er tinglyst til 70 kvadratmeter, mens bruttoarealet udgør 74 kvadratmeter. Det giver en vægtet kvadratmeterpris på 22.972 kroner.

Boligen er inddelt i to værelser. Derudover er der et toilet.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 910.000 kroner. Grundværdien udgør 154.000 kroner af vurderingen.

Forskellen mellem det tinglyste boligareal og bruttoarealet i BBR-registret skyldes, at man i sidstnævnte også medregner blandt andet ydermure og fællesarealer. Det er bruttoarealet, man bruger, når man regner den vægtede kvadratmeterpris ud.

Rundhøj Allé 107

Fjerde stop på rundturen ligger simpelthen også på Rundhøj Allé. Men nu er det altså også den sidste. Der er dog lidt ny i denne bolig, der er nemlig tale om en fire-værelsers lejlighed. Købsaftalen blev indgået 7. april, og overtagelsen skete 1. juni. Prisen for denne lejlighed var 1.850.000 kroner.

Det tinglyste boligareal for lejligheden er 83 kvadratmeter, mens bruttoarealet udgør 90 kvadratmeter. Det svarer til en vægtet kvadratmeterpris på 20.555 kroner.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 1.100.000 kroner. Grundværdien udgør 168.500 kroner af vurderingen.

Forskellen mellem det tinglyste boligareal og bruttoarealet i BBR-registret skyldes, at man i sidstnævnte også medregner blandt andet ydermure og fællesarealer. Det er bruttoarealet, man bruger, når man regner den vægtede kvadratmeterpris ud.

Kvædevej 40

Her er der vidst tale om en enlig svale. Huse på Kvædevej blev nemlig i 2019 solgt for intet mindre end 4.150.00 kroner. Derfor ser det da underligt ud, at huset nu er solgt for 2.000.000 kroner. Det er der dog en forklaring på, der er nemlig foretaget generationsskifte i et huset. En handel er således blevet tinglyst som en familieoverdragelse, efter at boligen har fået ny ejer.

Huset har et boligareal på 136 kvadratmeter. Det giver en vægtet kvadratmeterpris på 14.492 kroner.

Ejendommen ligger på et grundstykke, der er 489 kvadratmeter.

Huset er fra 1965. Det har ifølge indberetninger til BBR haft sin nuværende form siden en ombygning i 1988. Ifølge de offentlige registre er der tre værelser. Der er også et toilet.

Købsaftalen blev underskrevet 13. april, og overtagelsesdatoen var 1. maj.

Huset bliver opvarmet med et fjernvarmeanlæg. Der er fladt tag på huset, og ydervæggene er mursten. Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 2,4 millioner kroner. Grundværdien udgør 817.000 kroner af vurderingen.

Den vægtede kvadratmeterpris er en opgørelse, der også indregner udnyttede kælder- og loftsarealer og andre bygninger i boligens samlede størrelse.

Emiliehøj 16B

Vi skal tilbage til lejlighederne, denne gang en treværelses lejlighed på Emiliehøj. Handlen blev indgået 5. april, og nøglerne skifter hænder 1. juni. Lejligheden blev handlet for 2.512.500 kroner.

Med købet råder de nye ejere over et tinglyst boligareal på 121 kvadratmeter, mens bruttoarealet udgør 121 kvadratmeter. Det svarer til en vægtet kvadratmeterpris på 20.764 kroner.

Boligen er inddelt i tre værelser. Der er også et toilet.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 1,8 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 214.400 kroner.

Emiliehøj 4

Vi bliver på Emiliehøj, men rykker lidt længere ned i nummer dog noget mere op i pris. Den fireværelsers store lejlighed her, er nemlig blevet solgt for 2.700.000 kroner. Handlen blev indgået 22. februar, og overtagelsesdatoen var 15. marts.

Med købet råder de nye ejere over et tinglyst boligareal på 116 kvadratmeter, og ifølge BBR-registret er bruttoarealet 113 kvadratmeter. Dermed ender den vægtede kvadratmeterpris på 23.893 kroner.

Skat har vurderet boligen til at have en værdi svarende til 1,8 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 298.900 kroner.

Forskellen mellem det tinglyste boligareal og bruttoarealet i BBR-registret skyldes, at man i sidstnævnte også medregner blandt andet ydermure og fællesarealer. Det er bruttoarealet, man bruger, når man regner den vægtede kvadratmeterpris ud.

Ladbyvej 9C

Boligen er fra 2001. Der er ikke registreret større om- eller tilbygninger på boligen. Ifølge de offentlige registre er der tre værelser i boligen. Købsaftalen blev underskrevet 17. februar, og overtagelsesdatoen er 1. juni. Huset blev handlet for 3.007.500 kroner.

Boligarealet er på 95 kvadratmeter. Dermed ender den vægtede kvadratmeterpris på 31.005 kroner.

Ejendommen ligger på et grundstykke, der er 324 kvadratmeter. Den primære opvarmningskilde i huset er et fjernvarmeanlæg. Huset har et tag, som er lavet af cementsten, mens ydermurene består af mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 1,9 millioner kroner. Grundværdien udgør 548.000 kroner af vurderingen.

Den vægtede kvadratmeterpris er en opgørelse, der også indregner udnyttede kælder- og loftsarealer og andre bygninger i boligens samlede størrelse.

Ryslingeparken 42

Huset er fra 1959 og har ifølge boligejernes oplysninger til BBR indtil videre ikke været ombygget i større grad. Boligen omfatter i alt fire værelser. Derudover er der to toiletter. Boligarealet er på 89 kvadratmeter. Købsaftalen blev indgået 25. april, og nøglerne skiftede hænder 1. juni. Prisen på ejendommen endte på 3.200.000 kroner.

Tagetagen er sammenlagt 31 kvadratmeter, som alle er udnyttet til beboelse. Husets kælder er 31 kvadratmeter.

Ejendommen ligger på et grundstykke, der er 254 kvadratmeter. Den primære opvarmningskilde i huset er et fjernvarmeanlæg. Huset har et tag, som er lavet af fibercementplader, mens ydermurene består af mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 1,8 millioner kroner. Heraf udgør grundværdien 596.000 kroner.

Den vægtede kvadratmeterpris er en opgørelse, der også indregner udnyttede kælder- og loftsarealer og andre bygninger i boligens samlede størrelse.

Holme Parkvej 93

Huset er fra 1985. Der er ikke registreret større om- eller tilbygninger på ejendommen. Boligen omfatter i alt fire værelser. Derudover er der et toilet. Huset har et boligareal på 116 kvadratmeter. Handlen blev indgået 29. december sidste år, og ejerskiftet blev gennemført 15. maj. Prisen for hele herligheden endte på 3.675.000 kroner.

Grunden udgør et areal på 299 kvadratmeter. Den primære opvarmningskilde i huset er et fjernvarmeanlæg. Tagbeklædningen på ejendommen er cementsten, og ydervæggene er mursten.

Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 1,9 millioner kroner. Grundværdien udgør 621.500 kroner af vurderingen.