Fartbumpene skulle være lavet sidste år, men så gik kommunen i tænkeboks: Nu spørger Nils, om de nogensinde kommer
Der er sat 800.000 kroner af til projektet, men fartdæmpningen er endnu ikke kommet på Grumstolsvej. Faktisk er der stadig ikke fastlagt en bestemt vej at gå.
Skal det være bump eller andre former for hastighedsforanstaltninger?
Det skal kommunen og fællesrådet finde ud af.
Ifølge Aarhus Kommune er det realistisk, at der bliver lavet fartdæmpning på vejen inden sommerferien, og det er stadig i spil at anlægge pudebump.
- De kommer eddermame stærkt. Særligt om morgenen, når folk skal på arbejde, er der virkelig smæk på.
Nils Kofod bor ved Grumstolsvej, og han kan konstatere, at der ikke er sket det mindste ved bilernes hastighed.
Det var der ellers lagt op til, da Skåde-Højbjerg-Holme i maj sidste år skrev, at kommunen var klar til at lave noget fartdæmpning. Pilen pegede i retning af pudebump, og de skulle anlægges inden udgangen af 2022.
I august var budskabet dog et andet fra Aarhus Kommune. Måske var bumpene ikke den mest optimale løsning. Vejen svinger, og der kører busser på strækningen, som ikke skal generes af en håndfuld asfaltknolde eller to.
Med de ord var bumpene taget af bordet for en stund, og alternative løsninger skulle undersøges. Og det blev altså ikke i 2022, at bilisterne på Grumstolsvej blev tvunget til at barbere lidt af farten.
Men hvornår bliver det så? Det spørgsmål stiller Nils Kofod.
- Det undrer mig, at der ikke er sket noget. Det undrer mig også, at man går væk fra pudebump, når man på Elverdalsvej, der minder lidt om Grumstolsvej, kan lave den bump. Man har det også på Ny Moesgårdvej, hvor der også kører busser, så hvorfor ikke her?
Stadig aktuelt med bump
Skåde-Højbjerg-Holme har sendt spørgsmålet videre til Aarhus Kommune. Her er svaret, at der endnu ikke er nogen afklaring på, hvilken løsning der er bedst for Grumstolsvej.
Samtidig er der gode meldinger til Nils Kofod og de øvrige, der synes, at det går lige tjept nok med trafikken og langsomt med bump, eller hvad der ellers skal tvinge farten ned.
- Der er sat penge af til hastighedsdæmpning, så det arbejder vi ud fra. Det bliver fysiske foranstaltninger, men det er ikke på plads hvilken slags, siger Dorte Scott Hansen, der er projektleder ved Aarhus Kommune.
Kommunen har tidligere fortalt, at der er afsat 800.000 kroner til at bringe farten ned, og de penge skal bruges rigtigt.
- Vi har haft et møde med fællesrådet, og det skal drøfte det i løbet af januar, og så kommer det med tilbagemeldinger til os. Når vi så har et projekt, skal det godkendes på et færdselsmøde mellem kommunen og politiet, siger Dorte Scott Hansen.
Hun forventer, at der kan være anlagt en eller anden form for fartdæmpende tiltag på Grumstolsvej inden sommerferien. Og det kan stadig blive de pudebump, der i første omgang var lagt op til.
- Det er stadig aktuelt, men der er nogle begrænsninger i forhold til vejens udformning og så det, at der kører busser.
Kører de for stærkt hos dig?
Hvis ikke borgerne selv havde henvendt sig, var det ikke sikkert, at der ville komme fartdæmpning på Grumstolsvej.
Dette er et godt eksempel på, at det kan betale sig at tage fat i kommunen.
Skåde-Højbjerg-Holme har tidligere spurgt specialkonsulent i Aarhus Kommunes mobilitetsafdeling Lars Clausen om, hvad der er det bedste at gøre, hvis man oplever for høj hastighed, der hvor man bor.
- Vi opfordrer til, at man tager fat i sit lokale fællesråd. Vi arbejder sammen, og vi taler løbende med hinanden. Vi oplever et stigende krav fra borgerne om fartdæmpning mange forskellige steder, men vi får den bedste by for de penge, vi har til rådighed, hvis det går igennem fællesrådet, lød svaret.
På Skåde-Højbjerg-Holme vil vi også gerne høre fra dig, hvis ikke trafikken spiller. Du kan skrive til nicje@jfmedier.dk.