Byggeprojekt sendt i høring: - Vi har selv nogle opmærksomhedspunkter, og nu må vi se, hvad borgerne siger
Nu er det jeres tur.
Sådan kan man omformulere den beslutning, byrådet onsdag tog, da det drøftede projektet på Oddervej med 29 seniorboliger.
For nu er det netop blevet din, naboen og andre borgeres tur til at komme med inputs til projektet.
Høringsperioden starter den 17. maj og slutter otte uger senere. Når høringssvarene er samlet, skal de fremlægges for politikerne, som så vil træffe endelig afgørelse om det lokalplansforslag, der altså nu er sendt i høring.
Uanset hvad høringssvarene siger, så har både Gert Bjerregaard (V), Eva Borchorst Mejnertz (S) og Jakob Søgaard Clausen (DF) nogle betænkeligheder ved projektet, som de gerne vil have undersøgt.
Fælles for dem alle er dog, at de først vil fælde endelig dom over lokalplansforslaget, når høringsperioden er slut.
Der var ikke den store dramatik, da politikerne på onsdagens byrådsmøde valgte at sende projektet med 29 seniorboliger på Oddervej i offentlig høring.
Punktet blev dog ikke bare passeret helt uden bemærkninger.
For selvom der var enighed om at spille borgerne ind og lade dem komme med bemærkninger, inden de endelige beslutninger skal tages, så var der også ting, som dele af byrådssalen vil have kigget nærmere på.
- Jeg har noteret mig, at fællesrådet blandt andet har bekymringer for antallet af parkeringspladser. Der er umiddelbart for få, og det er også noget, jeg er opmærksom på, siger Gert Bjerregaard (V), der sidder i Teknisk Udvalg.
Han henviser til, at der i oplægget til projektet er lagt op til 16 fælles parkeringspladser til de i alt 29 lejligheder. Derudover er der to handicappladser, som man kan komme ind til fra nabovejen Solbrinken.
Venstre og Gert Bjerregaard var dog stadig parate til at sende projektet i høring.
- Nu må vi se, hvad borgerne kan have af bekymringer, og så skal vi se på, om der er noget, der skal tilpasses, når vi har høringssvarene, siger han.
Hvad synes Facebook?
For en uge siden fik medlemmerne af den lokale facebookgruppe 8270 Højbjerg en lille reminder om, at byrådet nu skulle drøfte projektet.
Det var byrådsmedlem Eva Borchorst Mejnertz (S), der selv bor i Højbjerg, som stod for indlægget i gruppen, hvor hun opfordrede folk til at komme med kommentarer og spørgsmål til hende forud for byrådsmødet.
Men der var ikke nogen, der henvendte sig.
- Det overraskede mig lidt, og det kan jo være et positivt tegn, men det kan også bare være fordi, at den ikke er på radaren hos folk endnu, siger hun.
Der har dog tidligere været luftet bekymringer om projektet fra både naboer og fællesrådet. En af bekymringerne har gået på, at Solbrinken, der ligger på den anden side af byggeriet i forhold til Oddervej, vil blive offer for en hel del mere trafik. Særligt fordi, der skal være adgang til handicappladser fra Solbrinken.
Samtidig frygter beboerne på Solbrinken, at deres vej vil blive brugt til at sætte folk af til de 29 boliger, og at den kan agere parkeringsplads for dem, der ikke ellers kan finde et sted at holde bilen.
- Jeg kan godt forstå, at naboerne er opmærksomme på, hvordan det skal løses, men jeg tror, det kan løses. Spørgsmålet er, hvor meget ekstra trafik der i grunden kommer, og hvis der kommer ekstra, skal vi selvfølgelig se på, hvad vi kan gøre for at dæmpe det på Solbrinken, siger Eva Borchorst Mejnertz.
Hun nævner også, at der kan være noget med højden af projektet, som kan blive et punkt, der skal kigges nærmere på.
- Men projektet ser interessant ud, og nu sender vi det i høring, og så tager vi det op igen, når høringssvarene kommer, siger hun.
Skal bevaringsværdig bygning rives ned?
En af dem, der stillede spørgsmål til projektet under byrådsdebatten, var Dansk Folkepartis Jakob Søgaard Clausen, der også sidder i Teknisk Udvalg.
Han er skeptisk overfor, at projektet står til at bryde de nuværende rammer for området, som siger, at bebyggelsesprocenten ikke må overstige 50 procent. Bebyggelsesprocenten på projektet her ligger i planerne på 105 procent.
Samtidig skal en bygning med bevaringsværdi 4 rives ned for at give plads. Skalaen for bevaringsværdi går fra 1 til 9, hvor 1 har højeste værdi.
- Jeg synes ikke, at det er et argument, at bygningen er nedslidt. I virkeligheden synes jeg, at det er en af de bygninger, der bør bevares, siger Jakob Søgaard Clausen, som først vil fælde endelig dom over projektet efter høringsrunden.
- Hvis der er stor opbakning i lokalområdet, sætter vi os ikke på tværs. Men vi må se på det, når vi har fået høringssvarene.
Otte ugers høring
Byrådets beslutning betyder, at du nu får mulighed for at komme med indspark til det beslutningsgrundlag, som politikerne træffer deres endelige afgørelse ud fra.
Høringsperioden starter den 17. maj og løber i otte uger. Du kan klikke dig ind på kommunens høringsportal her.
Hvis alt følger tidsplanen kan en eventuel ny lokalplan blive vedtaget i slutningen af oktober i år. Det er dog stadig ikke givet, at en lokalplan og dermed også byggeriet kan godkendes og gennemføres.