Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Skåde-Højbjerg-Holme i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Der findes flere mere eller mindre skjulte steder i Højbjerg. De er nemme at finde, hvis man kender til dem, og det hjælper Annette Damgaard fra foreningen Skjulte Steder dig med at komme til. Foto: Skjulte Steder

Fem skjulte steder i Højbjerg – find dem her

Du kender det måske.

Du går forbi et sted, en markering eller en bygning.

Du registrerer, at du går forbi, men uden at tænke videre over, hvad det er, og hvad stedet betyder og indeholder.

For Annette Damgaard er det ikke noget, der sker ret ofte. Hun er nemlig ekspert i skjulte steder. Og dem er der flere af i Højbjerg. Nogen mere skjulte end andre.

Du er sikkert kommet forbi flere af dem. Nogen af stederne har du måske ikke fundet endnu.

I dagens første artikel guider Annette Damgaard dig igennem en mindre skattejagt i Højbjerg. Den kommer blandt andet forbi Bjørnegrotten ved Johnson Controls, gravpladsen ved Moesgaard og 23 særlige sten i vandkanten ved Moesgaard Strand.

Fra skjulte steder til noget, der på ingen måde gemmer sig. Tværtimod. Aarhus Havn er en mastodont, og hvis den mulige udvidelse bliver en realitet, stjæler havnen endnu mere af billedet.

Men måske kan man udvide havnen, uden at man smadrer den unikke udsigt ud over bugten. Byrådsmedlem Metin Lindved Aydin (R) har i hvert fald et forslag til en alternativ løsning.

Det er en løsning, der flytter udvidelsen i retning af Aarhus Ø. Men det bliver næppe aktuelt, mener havnens direktør. Løsningen vil bare flytte problemet og skabe nye, og derfor tror han ikke på det.

Hvis du selv har en holdning til den mulige havneudvidelse, som du gerne vil ud med, så er det ved at være sidste udkald. Høringsperioden går til 3. marts.

Et andet sted, der er mulige udvidelser på vej, er på Oddervej. Det er naturligvis i en helt anden skala, end det der er tale om på havnen. Men ifølge fremtidsforsker Jesper Bo Jensen er der flere specialforretninger på vej til Oddervej. Faktisk kan det blive et attraktivt handelsstrøg i fremtiden, siger han.

Og nye butikker skal være mere end velkomne, lyder det fra tre af de nuværende forretningsdrivende på Oddervej. Både Fru Lund, interiørbutikken Tibladin og mikrobageriet Gærda ser kun fordele ved, at der kommer flere butikker til området.

Tak for din tid, og god læselyst.

Billede af Christian Gnutzmann
Billede af skribentens underskrift Christian Gnutzmann Journalist
Annette Damgaard fra Skjulte Steder guider der her igennem en lille skattejagt i lokalområdet. Fotos: Skjulte steder og Astrid Gjesing

Kender du Bjørnegrotten og månestenene i vandkanten? Her er fem ’skjulte steder’ i Højbjerg

I vandkanten ved Moesgaard Strand gemmer 23 særlige sten sig. De har alle fået indgraveret en lille tekst.

Stenene er et værk af digter og billedkunstner Astrid Gjesing, og de kan altså findes på stranden. Men man skal kigge godt efter, for tang, sand og vand forsøger at gemme dem.

Det er et af fem skjulte steder, som Annette Damgaard fra foreningen Skjulte Steder har peget ud i Højbjerg.

Et andet sted er gravpladsen ved Moesgaard. Den er ikke helt så godt skjult som stenene ved vandet, men gravpladsen byder til gengæld på en ganske særlig historie.

Det siges nemlig, at det spøger i området.

De fleste byer og områder har små markeringer eller større byggerier, der fortæller en historie. Annette Damgaard fra foreningen Skjulte Steder tager dig her med til fem af Højbjergs ”skjulte” steder.

Måske er du kommet forbi Bjørnegrotten eller skelstenen ved Oddervej. Måske er du faldet over stenene med skriften i vandkanten ved Moesgaard Strand. Måske er du ikke.

Fælles for de ovennævnte ting er, at de optræder på listen over skjulte steder i Højbjerg. Stederne er peget ud af Annette Damgaard, der har stiftet foreningen Skjulte Steder.

Bjørnegrotten og de pensionerede medarbejdere

Inde i laden gemmer sig en mindre tidslomme, der viser udviklingen af virksomheden, der i dag hedder Johnson Controls. Foto: Skjulte Steder

De fleste kender sikkert virksomheden Johnson Controls, som ligger i Holme. Men der er nok knapt så mange, der kender til den seniorklub, der holder til på virksomhedens matrikel.

Klubben er for virksomhedens pensionerede medarbejdere, og seniorklubben passer det arkiv og museum, der hører til virksomheden.

Museet hedder Bjørnegrotten og det fortæller historien om den mere end 100 år gamle virksomhed, som tidligere har heddet Sabroe og Co Kølemaskinfabrik.

Museet og arkivet er ikke et sted, hvor man bare kan vade ind direkte fra gaden, men efter aftale med seniorklubben kan man besøge stedet.

Her går grænsen

Foto: Christian Gnutzmann

Er du kommet på Oddervej på stykket mellem vandet og Højbjerg Torv, er du kommet forbi en særlig sten.

Måske har du slet ikke lagt mærke til den, for den skjuler sig mellem bladene i en hæk mellem villavejene Egebæksvej og Miltonsvej.

Men den står der altså. Skelstenen, der viser, hvor Skådes Markarealer mødte Holmes Markarealer.

Stenen er fra dengang, hvor Skåde og Holme var to selvstændige sognekommuner.

”Oasen” ved Katterhøj

Tæt på selve bakketoppen ved Katterhøj ligger en lille sø, hvor en bænk næsten indbyder til at tage et lille hvil. Foto: Skjulte Steder

Langs det der engang hed Hads Herreds Landevej blev flere gravhøje anlagt. Strækningen hedder i dag Oddervej, og gravhøjene er der endnu.

Nogen af dem er mere kendte end andre. En af dem, der ifølge Annette Damgaard, ikke er kendt af ret mange andre end de, der bor omkring, er Katterhøj.

Herfra er der en fin udsigt, og så er området ikke mindst en lille oase med masser af træer og en lille sø.

Katterhøj ligger ved Ny Moesgårdvej tæt på Skåde Skole.

Måne Hav Sten

Langs vandkanten kan man finde 23 sten, der hver indeholder navnet på et af Månens have. Foto: Astrid Gjesing

Der ligger uendeligt mange sten i vandkanten langs Aarhus Bugt.

Nogle af dem skiller sig ud fra mængden. Går man syd for Moesgaard Strand vil man kunne finde 23 sten, der alle indeholder en kort tekst.

Teksten er navene på Månens have. Dem er der 23 af, og de hedder blandt andet Grænsehavet, Stilhedens Hav og Tågernes Hav.

Det er digter og billedkunstner Astrid Gjesing, der står bag de poetiske sten, som du altså kan finde i vandkanten syd for Moesgaard Strand. Men det kræver, at du kigger godt efter. Sand, alger og tidevandet gør, hvad det kan for at skjule stenene.

Du kan læse meget mere om Måne Hav Sten-værket på Astrid Gjesings hjemmeside.

Spøger det ved gravpladsen?

Foto: Christian Gnutzmann

Det sidste ”skjulte” sted gemmer sig i skoven ved Moesgaard Museum.

Går man fra museets parkeringsplads og ned mod vandet og Restaurant Skovmøllen, kommer man til Moesgaard Parken. Her finder man familiegravpladsen for slægten Dahl.

Slægten var de sidste ejere af herregården. Stedet i sig selv kunne måske klare cuttet til at komme på listen over nævneværdige ”skjulte” steder i Højbjerg, men mystikken om gravpladsen gør det til en sikker deltager på listen.

Der er nemlig nogen, der påstår, at det spøger i området. En hund og en dame i hvidt tøj, skulle angiveligt gå igen.

- Inden for de sidste fem-ti år har et par medarbejdere ved museet påstået at have set hunden. Damen er ikke så aktiv mere, siger Annette Damgaard.

Nogen mener, at det er Bothilde Dahl, den sidste ejer af herregården, som døde i 1952, der går igen. Andre mener, at det er en ung datter til en af de tidligere herregårdsejere fra 1600-1700-tallet, der spøger.

Hovedforslaget for udvidelsen af Aarhus Havn går på at udvide den nuværende østhavn mod Højbjerg med det, der cirka svarer til 140 fodboldbaner. Foto: Jens Thaysen

Kan man udvide havnen uden at smadre udsigten til Mols? Byrådsmedlem har et bud på en alternativ løsning

Der findes efterhånden mange gode bud på en løsning på pladsmanglen ved Aarhus Havn.

Det seneste skud på stammen kommer fra det lokale byrådsmedlem Metin Lindved Aydin (R). Han foreslår, at man holder fast i tanken om at udvide havnen, men at man gør det på en anden måde.

Man vil kunne bevare udsigten for de fleste, og man vil samtidig have mulighed for at trykke på stop knappen, inden man får bygget en kæmpe havn, som måske ikke er nødvendig.

I stedet for det oprindelig hovedforslag om en udvidelse af østhavnen, foreslår han, at man rykker udvidelsen tættere på Aarhus Ø.

Et fint forslag, men også noget, som for længst har været undersøgt og sparket til hjørne igen, fortæller havnedirektøren. Han tror ikke på, at forslaget bliver aktuelt.

Har du selv en mening, som du endnu ikke har givet til kende, så kan du nå det lidt endnu. Fristen for høringssvar er 3. marts.

Der er mange holdninger og forslag til alternativer til udvidelsen af Aarhus Havn i spil for tiden. Et af de mere konkrete bud kommer fra byrådsmedlem Metin Lindved Aydin. Havnedirektøren tror dog ikke på, at forslaget kan blive til virkelighed.

Er der kigget på alle alternativer til den model for udvidelsen af Aarhus Havn, der lige nu er i spil?

Hvad er det næstbedste forslag?

Århusianerne fortjener at få svar på den slags spørgsmål, mener det lokale byrådsmedlem Metin Lindved Aydin (R).

Han har set et forslag til et alternativ. Og det er et forslag, der sikrer Aarhus Havn endnu flere hektar i fremtiden, samtidig med at man fastholder den udsigt, der er udover bugten.

- Vi har kun én Aarhus Bugt, og vi har en enestående kyststrækning. Det vi laver nu, vil være der for altid, og derfor er mit forslag, at man i stedet for at gå ud i bugten går ind i havnen, siger Metin Lindved Aydin.

Tre etaper

Det nuværende forslag til en havneudvidelse går på, at den nuværende østhavn skal udvides med 105 hektar mod sydøst – mod Højbjerg.

Det vil ikke mindst få konsekvenser for udsigten ud over bugten. Mols vil mere eller mindre forsvinde, og i stedet vil man kunne se tårnhøje kraner, siloer og hvad der ellers hører til på et nyt havneanlæg.

Forslaget fra Metin Lindved Aydin er, at man i stedet udvider havneanlægget ved den nuværende containerterminal og olieterminal.

Der vil faktisk være plads til en større udvidelse, hvis Metin Lindved Aydins forslag kan blive til noget. Tegning: Metin Lindved Aydin

Det skal ske i tre etaper, hvor man først tilføjer 41 hektar til containerterminalen fra Nordmolen. I anden omgang skal arealet nord for olieterminalen udvides med 33 hektar, og til sidst kan containerterminalen udvides med yderligere 42 hektar.

- Hvis vi udvider i den nuværende sejlrende, vil det være et sted, hvor der ikke er et særligt marint liv, fordi skibene allerede sejler der. Samtidig ødelægger det udsigten for færre, siger det lokale byrådsmedlem.

I det nuværende hovedforslag er der også planlagt en udvidelse i to etaper. Først 44 hektar og efterfølgende 61 hektar. Det forventes at hele udvidelsen kan være færdig i år 2050.

Aarhus Havn og Højbjerg

Selvom Aarhus Havn ikke som sådan hører til Højbjerg, så kan en udvidelse i den kaliber få stor betydning for området.

Det vil blandt andet være slut med at kunne kigge til Mols, når man står på stranden. I stedet vil man kunne se havn og ikke mindst kraner på højde med Lighthouse.

Hos fællesrådet er bekymringen også, at det i høj grad vil være Oddervej, der skal lægge asfalt til de mange lastbiler, der skal frem og tilbage, mens udvidelsen står på.

Du kan læse mere om havnens betydning for Højbjerg her, og du kan læse mere om de lokale bekymringer her.

Projektet er i offentlig høring, og det er det indtil 3. marts.

Men ved at følge Metin Lindved Aydins forslag med tre etaper, vil man lettere kunne trykke på stop knappen, hvis man finder ud af, at det alligevel ikke er nødvendigt med så stor en udvidelse.

- Kan vi forudse, hvordan tingene ser ud til den tid? Sandsynligvis ikke. Det kan være, at udvidelsen ikke er nødvendig, og hvis der ikke er et behov, hvorfor så lave det så stort?

Er det realistisk?

Der er lagt et stort arbejde i det forslag til havneudvidelsen, som lige nu er i høring.

Miljøvurderingen, som Aarhus Havn har fået lavet, har kostet 15 millioner. Derfor er det nærliggende at spørge, om det er realistisk med Metin Lindved Aydins forslag.

- Jeg kan jo ikke vide, om det bliver taget i brug. Jeg har ikke forhørt mig hos nogen, da jeg lavede tegningerne, men jeg har tænkt, at der var brug for areal. Og hvis det bare er en flade, der skal bruges, må man kunne anlægge i forlængelse af den nuværende havn, siger han.

Sådan ser hovedforslaget til den nye yderhavn ved Aarhus Havn ud. Visualisering: Aarhus Kommune

Projektet er lige nu i høring, og det er det frem til 3. marts. Det begynder altså at være sidste udkald, hvis man skal nå at give sin mening til kende. Herefter skal politikerne tage stilling til projektet.

Hvis dit forslag nu ikke kan lade sig gøre, og du skal stemme for eller imod det hovedforslag, der lige nu er i spil, hvor står du så?

- Jeg køber ikke præmissen om, at det er enten eller. Men hvis det bliver det nuværende forslag, så vil jeg med nogen sandsynlighed stemme imod.

Bliver ikke aktuelt

Der er rigtig mange mennesker, der har en holdning til havneudvidelsen.

Drop den, flyt den, gør det anderledes, sæt i gang med det samme.

Sådan lyder nogle af holdningerne, og blandt de mange holdninger er altså mere eller mindre konkrete forslag til løsninger på problemet. Som Metin Lindved Aydins forslag om at udvide på andre arealer.

Men det forslag har faktisk allerede været i spil hos Aarhus Havn. Det fortæller Thomas Haber Borch, der er administrerende direktør i havnen.

- Det blev undersøgt under udarbejdelsen af masterplanen fra 1997, og der var flere gode grunde til, at den idé blev forkastet, siger han.

Blandt andet vil havnen komme for tæt på Aarhus Ø, og der vil skulle laves en ny sejlrende, som vil sende skibene endnu tættere på land.

- Og det er ikke ønskeligt. Den visuelle effekt vil bare blive flyttet, så det er mere synligt for andre. Samtidig er det enorme mængder, der skal graves op i det område for at komme ned til et bæredygtigt lag.

Havnedirektøren mener derfor ikke, at forslaget bliver aktuelt.

Der findes allerede forskellige specialforretninger på Oddervej, og i fremtiden kan flere være på vej. Fotos: Tibladin, Christian Gnutzmann, Silas Bang og Morten Ravn

Fremtidens mekka for specialforretninger? Tre virksomheder på Oddervej håber på endnu flere butikker

De skal være så velkomne.

Sådan lyder det fra tre butikker langs Oddervej, når snakken går på, at der i fremtiden kan være kollegaer og konkurrenter på vej.

For det kan nemlig være sådan, det bliver i de kommende år. Flere specialforretning på Oddervej.
Det er i hvert fald spådommen fra fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

Og det er et ganske fint sted at drive forretning. Det fortæller folkene bag Fru Lund, Gærda og Tibladin.

Det vil være godt for de nuværende butikker, hvis flere specialforretninger slår sig ned på Oddervej, lyder det fra tre iværksættere.

Ifølge fremtidsforsker Jesper Bo Jensen kommer Oddervej til at udvikle sig meget i de kommende år. De sidste boligbyggerier er ikke set, og fremfor alt så tror han på, at der kommer flere og flere butikker til indfaldsvejen.

Han peger især på lokale specialforretninger som en væsentlig del af fremtidens Oddervej.

Men hvordan er det egentlig at drive forretning på den strækning, der mest af alt er berømt og berygtet for masser af trafik? Det har vi spurgt tre af vejens forretningsdrivende om.

Mette Frank Bijaad fra Tibladin

Mette Frank Bijaad åbnede sidste år sin interiør- og livstilsbutik på Oddervej tæt på krydset ved Ringvej Syd. Foto: Tibladin

Er Oddervej et godt sted at drive forretning?

- Det synes jeg. Der kører en masse biler forbi, så på den måde er det et godt udstillingsvindue. Jeg oplever ofte kunder sige, at nu er de kørt forbi her så mange gange, så nu måtte de hellere se, hvad det var for noget. På den måde får jeg en del for beliggenheden.

Ville det være en fordel for dig at ligge i et center eller et sted, hvor der var flere attraktive butikker?

- Det er klart, at det tager lidt længere tid, før folk finder ud af, at butikken ligger her, når den ligger, hvor den gør. Men jeg syntes, at der manglede butikker i det her område, og samtidig er huslejen på Strøget eller på sådan noget som Kridthøj Torv alt for høj til, at jeg kan være med.

- Min butik er heller ikke en, man som kunde bare skal flyve igennem. Man skal opleve den, og mange sætter sig også og får en kop the. På Strøget ville det mere være mange kunder, der hurtigt går ind og ud, og det er ikke det, jeg ønsker med mit koncept.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen peger på, at fremtidens Oddervej bliver med flere specialforretninger – er det godt eller skidt for dig?

- Jo mere forretning i Højbjerg des bedre, tænker jeg. Vi vil kunne styrke hinanden, hvis der kommer flere butikker, og på den måde vil vi kunne gøre hinandens beliggenhed bedre. Med den høje husleje inde i byen er der også flere mindre iværksættere, der bliver trængt ud i forstæderne, og det kan måske være med til at ændre kundernes mønstre. Jeg tror, der er mange, der gerne vil slippe for at skulle tage ind til byen for at handle.

Charlotte Andersen fra Gærda

Charlotte Andersen driver sit eget mikrobageri i krydset mellem Oddervej og Ringvej Syd. Arkivfoto: Morten Ravn

Er Oddervej et godt sted at drive forretning?

- Man bliver da bemærket, når nu der kører så sindssygt mange biler forbi hver dag, så ja, det synes jeg. Men det er et problem med parkeringspladser. Det er der mange af mine kunder, der fortæller.

Ville det være en fordel for dig at ligge i et center eller et sted, hvor der var flere attraktive butikker?

- Jeg overvejede Kridthøj Torv som placering, men huslejen var for høj. Jeg overvejede også Skåde Centeret, men jeg havde bare heller ikke lyst til at være en centerbutik. Det er jeg slet heller ikke gearet til. Et mikrobageri som mit passer bedre til at ligge, hvor det ligger nu. Det er godt med en lille ”hemmelig” bager, som folk siger til mig.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen peger på, at fremtidens Oddervej bliver med flere specialforretninger – er det godt eller skidt for dig?

- Det ville være rigtig godt for mig. Jeg har faktisk tidligere snakket med min udlejer om, at det kunne være fedt, hvis der kom andre mindre butikker, så vi kunne støtte op om hinanden. Jeg tror også, at mange folk vil være åbne for det, specielt hvis det bliver nogle gode specialforretninger.

Morten Lund fra Fru Lund

Morten Lund driver sammen med familien Fru Lund, der både har en tøjbutik og en cafe i samme navn ved Højbjerg Torv. Arkivfoto: Christian Gnutzmann

Er Oddervej et godt sted at drive forretning?

- Ja, det er det. Der kommer mange biler forbi, og det giver selvfølgelig eksponering. Vi er så heldige, at vores kunder også kan parkere, men der kommer faktisk også rigtig mange gående og cyklende forbi. Det er hele tiden og hver eneste dag.

Ville det være en fordel for jer at ligge i et center eller et sted, hvor der var flere attraktive butikker?

- Der er mange, der spørger, om vi kan få en cafe til at køre her, og om vi ikke burde ligger i et center eller på en gågade, men vi kan altså godt få det til at fungere. Stedet får en anden autenticitet, når det ikke er i et center, og det, tror jeg, passer mere og mere ind i tiden. Vi er i hvert fald et godt eksempel på, at kunderne gerne vil den her type forretning, også selvom vi ikke ligger i et center.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen peger på, at fremtidens Oddervej bliver med flere specialforretninger – er det godt eller skidt for jer?

- Det ville afgjort være godt for os. Vores konkurrent er jo midtbyen, og at folk hopper i bilen og kører derind i stedet for at handle hos os. Jeg tror også på, at det kan lade sig gøre, men det skal være specialforretninger drevet af selvstændige, der virkelig vil det. Det er det, der giver energien, og så er det, at de sjove ting dukker op. Kridthøj Torv er jo et godt eksempel på, at det kan lade sige gøre. Men det kræver også, at der ikke er for mange huller på strækningen, hvor der ikke er butikker.

Psykologerne Anne-Louise Agerskov Lodahl og Charlotte Jensen er sammen med par- og psykoterapeut Stine Zink gået sammen om at åbne et nyt klinikfællesskab i Holme. Kiropraktor David Lüttge er også rykket ind i fællesskabet. Foto: Christian Gnutzmann

Psykologer, terapeut og kiropraktor rykker ind i gammel isoleringsvirksomhed

Der er kommet nyt liv i den gamle Ikas-bygning på Axel Gruhns Vej. To psykologer, en par- og psykoterapeut og en kiropraktor er gået sammen om et klinikfællesskab.

Det skulle gerne nedbryde nogle barrierer og ikke mindst gøre det mere overskueligt for dem, der har brug for at snakke med en professionel.

Behandlerne har fået mere plads, og klienter slipper for at skulle tage ind til byen, nu hvor et nyt klinikfællesskab har slået dørene op i Holme.

Det er sådan nogle, man håber, at man aldrig får brug for.

Men står man alligevel i en situation, hvor livet gør ondt, og hvor de er nødvendige, så er det rart at have dem tæt på.

I et nyt klinikfællesskab i Holme har området fået en ny kiropraktor, psykoterapeut og to psykologer under samme tag.

Og det kan netop være rigtig godt for dem, der har brug for det, og som ikke hungrer efter at skulle tage turen ind til byen.

- For nogen kan det jo hurtigt tage en halv time at komme ind til det sted i byen, man skal være, og det kan være meget uoverskueligt. Samtidig er der noget trygt over, at det mere eller mindre foregår i ens baghave, siger psykolog Charlotte Jensen.

Samtidig er der en helt anden ro, når man rykker væk fra midtbyen, hvor flere af behandlerne tidligere har haft praksis.

- Jeg har været i et fællesskab inde på Strøget, og der havde jeg brug for at komme væk fra. Der var for meget larm og for mange biler. Samtidig får jeg meget mere plads her, siger Stine Zink, der er par- og psykoterapeut.

Det gamle Ikas

De er lige nu fire behandlere i det lille klinikfællesskab i lokalerne på Axel Gruhns Vej, hvor isoleringsvirksomheden Ikas tidligere holdt til.

Bygningen har fået en kærlig hånd indvendig, og det skulle gerne komme både klienter, patienter og de fire behandlere til gode.

Det nye klinikfællesskab ligger på Axel Gruhns Vej i Holme. Foto: Christian Gnutzmann

- Før havde jeg syv kvadratmeter, nu har jeg 23. Det betyder, at jeg kan lave lidt flere ting i mine behandlinger. Og så er det altid rart med gode kollegaer, man kan spise frokost med, for det er jo også vigtigt, at vi trives, siger Stine Zink.

De kender hinanden på forhånd, og de kommer alle fra den sydlige del af Aarhus. Derfor var det også naturligt, at de kiggede i den retning, da de besluttede sig for at rykke under samme tag.

- Vi syntes, at der manglede tilbud som vores i den her del af byen, siger Stine Zink, der bakkes op af kollegaen.

- Ved at være i nærmiljøet og ved at vise vores ansigter håber vi også, at det bliver lettere for områdets beboere at søge om hjælp, når det brænder på, og gerne inden, siger psykolog Anne-Louise Agerskov Lodahl.