Jens har fundet drømmestedet i skoven: - Det er unikt for Danmark med steder som Skovmøllen
Den nye ejer af Restaurant Skovmøllen har prøvet lidt af hvert.
Han har haft succes som iværksætter, og nu har han den fornødne kapital til at kunne udleve sin store drøm, som er at drive sin egen restaurant.
Det kommer han til nu, og det er ikke bare en hvilken som helst restaurant – det er et af områdets mest ikoniske spisesteder, han overtager fra 1. januar.
Jens Holm Møller har fået et stort ønske opfyldt.
I 20 år har han drømt om sit eget spisested. Det har han nu givet sig selv.
Fra årsskiftet overtager han tøjlerne og nøglerne til Restaurant Skovmøllen, der i bedste Blinkende Lygter stil ligger gemt i skoven ved Moesgaard Museum.
Men i modsætning til Mads Mikkelsen og Søren Pilmarks karakterer i den danske actionkomedie kan Jens Holm Møller godt finde ud af at koge et æg, og der er heller ikke nogen, der behøver at lære ham, hvordan man laver en sovs.
Han har arbejdet som både kok og tjener, inden han tog et stort karrierespring og flyttede til USA for at udvide sin softwarevirksomhed.
Men den gamle drøm om at eje en restaurant har aldrig helt forladt baghovedet, og nu er den så realiseret.
- Jeg har hele tiden vidst, at det krævede noget kapital, hvis man skulle gøre det ordentligt. Nu var muligheden der, og det er et meget spændende og nyt kapitel, vi tager hul på, og det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Jens Holm Møller.
Unikt sted
Selvom der har været nok at se til for Jens Holm Møller med egen virksomhed og arbejdsplads i blandt andet New York, har han haft tid til at holde lidt øje med Danmark.
På afstand naturligvis, da han jo har befundet sig på den anden side af Atlanten. Og det er slet ikke så dumt som dansker at få hjemlandet lidt på afstand en gang imellem.
- Det er ret unikt for Danmark med steder som Skovmøllen. Altså de her historiske steder og gamle bygninger. Det kan man godt glemme at værdsætte som dansker, når man har det hver eneste dag, siger Jens Holm Møller, der sammen med sin familie flyttede hjem i sommer efter fire år i USA.
At det lige blev Skovmøllen, han kastede sig over, er ikke helt tilfældigt.
Jens Holm MøllerVi vil stadig holde de gamle traditioner i hævd, men vi vil også se på, om vi kan få endnu flere traditioner ind
Han og familien bor tæt på stedet, og han har selv været trofast gæst i restauranten.
- Vi er kommet her en del, og med skoven og de gamle bygninger kan det bare noget helt andet, end restauranterne inde i byen kan.
- Og så er der mange, der har et godt tilhørsforhold til stedet. Når jeg nævner Skovmøllen for andre, kan de fleste huske, at de har gået en tur i skoven og fået kaffe her, eller også har de været til bryllup eller konfirmation, siger Jens Holm Møller.
Grundig proces
Selve restauranten er fra 1. januar fortid som en del af Moesgaard Museum, men den gamle, fredede vandmølle forbliver på museets hænder.
Og det er den helt rigtige køber, der overtager restauranten, fortæller Mads Kähler Holst, der er direktør på Moesgaard Museum.
- Det er vigtigt for os, at der er nogle gode tanker bag, og at stedet bliver drevet videre på en måde, som også passer på området, og her har vi fundet det helt rigtige match, siger direktøren.
Det har dog taget lidt længere tid at få stedet solgt, end Mads Kähler Holst i første omgang havde tænkt.
- Men det gør ikke noget, når vi nu kommer godt i mål. Vi har haft en grundig proces, og så vil vi hellere give det lidt ekstra tid. Det er det helt rigtige for Skovmøllen, at det er en engageret ejer, der overtager, og samtidig frigør det nogle midler for os, som kan bruges til museet, siger han.
Holder fast i de gamle traditioner
Med det blotte øje bliver det måske ikke lige til at se, at Skovmøllen får ny ejer. I første omgang bliver der da heller ikke lavet de store ændringer.
Men i løbet af foråret vil Jens Holm Møller lige så stille begynde at sætte sit eget præg på stedet.
- Vi vil stadig holde de gamle traditioner i hævd, men vi vil også se på, om vi kan få endnu flere traditioner ind. Sådan noget som påske og høsten kunne vi måske gøre endnu mere ud af, og så vil vi gerne have flere arrangementer hertil. Det kunne være både kultur og musik.
Der er også lagt op til, at restauranten med tiden vil få udvidede åbningstider.
- Der er begrænset med plads her, og i nogle perioder kan det være svært at få plads til alle gæster, der bare lige vil have en kop kaffe. Det vil vi gerne have lavet om på, så det skal finde en løsning på, siger Jens Holm Møller.