Annonce
På Højbjerg Torv er Rema 1000 og Aarhus Kommune ved at finde ud af, om der kan laves et projekt, der både indeholder en dagligvarebutik og lejligheder. Arkivfoto: Christian Gnutzmann
Skåde-Højbjerg-Holme

Fremtidsforsker om byggeprojekter på Oddervej: Der kommer kun mere af den slags

Det er slet ikke slut med nye byggeprojekter på Oddervej, som i fremtiden vil blive et mere attraktivt sted for lokale specialforretninger og boligbyggerier, lyder det fra fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

Der er byggeplaner her, der og alle vegne på Oddervej.

Sådan kan det i hvert fald føles for dem, der bor i nærheden af strækningen mellem Højbjerg Torv og Alexandra Blomster.

Inden for 500 meter er tre større projekter på tegnebrættet. Bliver det hele til virkelighed, rykker to dagligvarebutikker ind sammen med cirka 85 boliger.

Og der kommer kun mere af den slags, spår fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

- Jeg tror, vi kommer til at se endnu mere udvikling af området langs Oddervej. Det ligger godt i forhold til at komme ud af byen, og hvis Bering-Bedervejen (som nu hedder Giber Ringvej, red.) tager noget af trafikken, bliver beliggenheden kun bedre, og det vil mange gerne have, siger han.

Faktisk vil Jesper Bo Jensen ikke bliver overrasket, hvis Oddervej i fremtiden bliver et sted, man tager til, hvis man har brug for at komme i forskellige butikker.

- Det kan blive en form for strøg, som folk stopper op ved. Det bliver ikke et sted, hvor folk spadserer rundt mellem butikkerne, men jeg tror, at det udvikler sig mere og mere til at blive en destination for forretningerne, siger han.

Specialforretninger

Lige nu tæller Oddervej blandt andet en cykelforretning, en blomsterhandler og en cafe. Den blanding passer meget godt til det, som Jesper Bo Jensen anser for at være fremtidens Oddervej.

Det bliver specialforretninger af forskellig slags kombineret med dagligvarebutikker. Dog skal man nok ikke regne med at se mange flere madforretninger på Oddervej.

- Som kunde skal man gerne kunne gå rundt fra butik til butik, når man handler madvarer, og her er Kridthøj Torv allerede langt foran. Så i første omgang bliver det nok Kridthøj, der løber med madvarerne, siger Jesper Bo Jensen.

Hvad bliver det næste?

Projekterne på Højbjerg Plads, Højbjerg Torv og ældreboligerne har alle en ting til fælles. Ingen af dem er endeligt vedtaget endnu, og derfor kan alle byggedrømmene i princippet falde til jorden.

Det kan også gå i den modsatte retning og ende med, at det hele bliver en realitet.

Men uanset hvad, så er byggerierne på Oddervej langt fra færdige ifølge Jesper Bo Jensen. Spørgsmålet er bare, hvilket område den næste skitse skal tage udgangspunkt i.

- Der ligger et fint kryds ved Ringvej Syd, hvor der allerede er dukket noget op. Så det ville være et godt bud, siger fremtidsforskeren.

Han peger på, at der kan findes oplagte arealer langs hele Oddervej. Fra der, hvor skoven slutter, og ud til Højbjerg Maskinfabrik.

- Hvis Højbjerg Maskinfabrik eller andre en dag vælger at trække sig tilbage fra vejen, kan der laves mange ting, og så bliver der store områder, der kan udvikles på.

Lyt til borgerne

Skåde-Højbjerg-Holme har beskrevet de tre byggeprojekter, der er undervejs. I alle tilfælde gælder det, at fællesrådet og naboerne til de mulige byggerier har deres betænkninger.

Nogen ser faktisk gerne, at projekterne skrinlægges hurtigst muligt. De passer ikke ind, de vil ødelægge trafikken, og de vil pille for meget ved områdets udtryk, lyder nogle af bekymringerne.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen er direktør i virksomheden Fremforsk, der ligger i Højbjerg. Pressefoto

Den slags holdninger kommer til at følge med i fremtidens byggeplaner i området, vurderer Jesper Bo Jensen.

- Man kan ikke bygge i det område, uden der kommer kritik. Sådan vil det blive ved med at være, og nogen har helt sikkert også ret i kritikken. Men det er bare en del af områdets karakter, at man ikke vil have store nybyggerier, siger han.

Derfor gør byudviklere og bygherrerne sig klogt i at lytte til borgerne undervejs, mener fremtidsforskeren. Ellers er det ikke sikkert, at de får lov til at bygge i sidste ende.

- Vi har før set, at områdets beboere altså er ressourcestærke folk, som også har ressourcer nok til at ændre et byggeri. Det så vi med det gamle Højbjerg Plads-projekt, siger Jesper Bo Jensen med henvisning til, at borgerne for små ti år siden fik sat en stopper for de planer, der var for området med Alexandra Blomster.

Få overblik her
Skåde-Højbjerg-Holme

Skole står til at mangle ti klasselokaler: Tilbygning for 20 millioner kan blive nødvendig

Skåde-Højbjerg-Holme

Få overblikket: Sådan ser elevtallet ud på skolerne i Højbjerg om fem år

Skåde-Højbjerg-Holme

Vildskoven er igen havnet på byrådets dagsorden

Skåde-Højbjerg-Holme

En fejl eller en umulig opgave? Ny plan for billige boliger går udenom Skåde, selvom området ikke har en eneste almen bolig

Skåde-Højbjerg-Holme

Var det noget med en Mokka Morten eller en Mango Marie? Hussein laver nørdede ispinde helt fra bunden

Skåde-Højbjerg-Holme

Legeplads, kolonihave og masser af muligheder: Vikingedalen får 2,8 millioner kroner til nye udendørs faciliteter

Skåde-Højbjerg-Holme

Byggeprojekt sendt i høring: - Vi har selv nogle opmærksomhedspunkter, og nu må vi se, hvad borgerne siger

Der var ikke den store dramatik, da politikerne på onsdagens byrådsmøde valgte at sende projektet med 29 seniorboliger på Oddervej i offentlig høring.

Skåde-Højbjerg-Holme

Bliv klædt på til høringsperiode: Her er overblikket over projektet med 29 seniorboliger på Oddervej

Der er ikke noget, der er besluttet endnu. Eller det er der så lidt alligevel. For byrådet har sagt god for at sende lokalplansforslaget for byggeriet af 29 seniorboliger på Oddervej 75-79 i høring.

Skåde-Højbjerg-Holme

Skoler skyndte sig at ansætte personale til ukrainske elever, men efter to uger er eleverne stadig ikke kommet

Hen over påsken fik skolelederne på 11 skoler i Aarhus Kommune en opgave med en kort deadline.

Skåde-Højbjerg-Holme

Seniorboliger er en mangelvare, men der kan være gode nyheder på vej

Forside

69-årige Hanne drømmer om sit næste hjem: Det skal være småt og socialt, men det findes ikke

Skåde-Højbjerg-Holme

600 udrykninger om året: Holme får ny brandstation

Skåde-Højbjerg-Holme

Lys1 bevæger sig langsomt mod at blive en realitet: Nu er håbet, at det står færdigt i 2026

Skåde-Højbjerg-Holme

Slut med at leje sig ind i andre haller: Badmintonklub vil bygge ny hal til 30 millioner

Skåde-Højbjerg-Holme

Kan lægge projektet i graven: Rådmand går videre med Højbjerg Plads, men lægger op til en halvering af projektet

Skåde-Højbjerg-Holme

Rema 1000’s planer møder fortsat modstand: Få svar på centrale spørgsmål om trafikken

Skåde-Højbjerg-Holme

Hemmelig strandskulptør er fundet: Vestjyde har sat sit aftryk i vandkanten