Nyt navn, ny placering og samme gamle klassikere: Kridthøjs nye bager er klar til åbning
Michael Spottag ser et stort potentiale i Kridthøj Torv, og torvets ejer, Skåde Brugsforening, ser et stort potentiale i ham.
Nu finder begge parter snart ud af, om potentialet kan indfries. Den 30. september slår Spottag Bakery dørene op for første gang, og det bliver med flere af de populære klassikere på menuen.
- Nu må I godt skynde jer lidt, vi kan jo ikke undvære en bager her på torvet, siger en dame forventningsfuldt til Michael Spottag og Claus Zacher Nielsen, mens de netop er i gang med at skynde sig.
Sammen med håndværkerne er de ved at lægge sidste hånd på Spottag Bakery, der snart åbner på Kridthøj Torv.
Den slags tilkendegivelser har de fået en del af. Men det er ikke det, de oftest har hørt.
Michael SpottagJeg tror på, at Kridthøj Torv bliver stedet, man tager hen, når man skal forkæle sig selv med gode råvarer
Kommer Aros-rugbrødet til at være en del af sortimentet?
Det har været det spørgsmål, de har fået flest gange.
Og der er gode nyheder til de håbefulde kunder. Aros-rugbrødet er en del af sortimentet. Og den tidligere Langenæsbager har også planer om at forkæle kunderne med andre gamle specialiteter.
- Vi har chili- og surdejsstykker med på menuen, og så er vi også klar med nogle helt nye opskrifter, som vi glæder os til at servere for kunderne, siger Michael Spottag.
Det kan han snart komme til. For ventetiden er ved at være ovre for de forventningsfulde kunder. Spottag Bakery åbner 30. september på Kridthøj Torv, og det bliver en festdag.
- Vi har fået rigtig mange gode tilkendegivelser fra folk, der glæder sig til, at vi kommer, så det er jo helt fantastisk.
Fra Langenæs til Højbjerg
Det er Michael Spottag, der sammen med sin tro væbner Claus Zacher Nielsen har købt sig ind på Kridthøj Torv. Sidstnævnte kommer til at drive butikken.
- Vi har arbejdet sammen i mange år, og vi har et godt partnerskab. Så på sigt er det tanken, at det er Claus, der skal være her i 25 år og ikke mig, for jeg ved også godt, at jeg har en udløbsdato, siger Michael Spottag med et smil.
Michael Spottag og hustruen Mitzi har tidligere drevet bageren på Langenæs. Det var en succes, som fik den landsdækkende kæde Lagkagehuset til at opkøbe forretningen.
I opkøbsaftalen var der en klausul, der sagde, at Michael Spottag ikke måtte bryde ud som selvstændig indenfor to år.
Den aftale er for længst udløbet, og nu er han klar til igen at være herre i eget hus.
- Det bliver fedt at være os selv igen. Når man har været vant til vores egen standard og vores egne ideer, har det selvfølgelig været anderledes at skulle stå på mål for Lagkagehusets holdninger. Nu har vi råderet til at bestemme alting selv.
At det lige var Kridthøj Torv, der blev udpeget som lokation for det nye forretningseventyr, er ikke nogen tilfældighed. Michael Spottag er på hjemmebane, da han selv bor tæt på torvet, og så ser han gode muligheder for fremtiden.
- Der sker virkelig noget lige for tiden her. Prøv bare at se på vores naboer. Det er butikker, der sælger kvalitetsråvarer, og det ville vi gerne være en del af. Jeg tror på, at Kridthøj Torv bliver stedet, man tager hen, når man skal forkæle sig selv med gode råvarer, siger han.
Et brand, der trækker folk til
Det er nok de færreste med tilknytning til Aarhus-området, der ikke kender til Langenæsbageren. Der er heller ikke nogen tvivl om, at Michael Spottag er et velkendt navn.
Derfor er det også noget af en kapacitet, Kridthøj Torv nu har fået ind i folden, og det glæder Jesper Nielsen, der er direktør i Skåde Brugsforening, som ejer butikkerne på torvet.
- Michael Spottags brand og gode navn kommer helt sikkert til at trække folk til, og det gør torvet endnu mere attraktivt. Og der er ingen tvivl om, at det kommer til at give et løft til alle de andre butikker også.
Spottag Bakery afløser Kridthøjbageren og torvets kiosk, og når den nye bager åbner, bliver det i en helt ny og renoveret butik.
- Vi har været glade for den gamle bager, som vi kommer til at savne. Men vi er også glade for, at der sker noget nyt på torvet. Hele området hungrer efter en kvalitetsbager, og det passer bare så godt ind i vores unikke torv, hvor man efterhånden kan få det hele, siger Jesper Nielsen.