Annonce
Det blev til 300 stemmer til Bedre Aarhus og Samuel Holding, der dermed fortsat må kigge på, når der skal tages politiske beslutninger. Pressefoto
Skåde-Højbjerg-Holme

Samuel forsøgte med sin egen liste, men kunne ikke slå de etablerede partier – alligevel er han godt tilfreds med sit første valg

Når alt kommer til alt, vidste Samuel Holding nok godt, at han ikke ville komme i byrådet i denne omgang. Men han har tanket erfaring, så han er klar til det næste kommunalvalg.

Forestil dig, at 300 mennesker har stillet sig på række.

De kan alligevel fylde en del. Også selvom de ikke fylder nok.

Sådan tænker Samuel Holding efter kommunalvalget.

Han forsøgte at kapre en plads i byrådet ved at stille op for sin egen liste, Bedre Aarhus.

Det lykkedes ikke, og det vidste han nok også godt på forhånd. Derfor tænker han på de 300, der satte deres kryds ud for ham.

For når Samuel Holding forestiller sig dem stå på en række, fylder de nok til, at glasset er tættere på at være halvt fyldt end halv tomt. Også selvom det ikke var nok til at få ham valgt ind.

- Jeg er tilfreds med at få 300 stemmer, selvom man jo altid gerne ville have haft flere. Men det var første gang, jeg stillede op, og jeg vidste jo godt, at det ville blive rigtig svært at få en plads i byrådet, siger han.

Jeg kunne måske have været mere klar i mælet i nogle debatter, men overordnet er jeg meget tilfreds med min egen præstation.

Samuel Holding

Bedre Aarhus og Samuel Holding placerer sig selv til højre på midten og læner sig op ad Det Konservative Folkeparti, som fik et brag af et valg.

- Og det er jeg jo glad for, når nu jeg ikke selv kom ind, siger Samuel Holding.

Krævende og læreridt

Han er 20 år og studerer til dagligt politik og økonomi. Det kan han så bruge sin tid på at gøre færdigt i ro og mag, nu hvor han ikke skal koncentrere sig om byrådsarbejde.

Og når vi om fire år igen skal til de kommunale stemmeurner, satser Samuel Holding på at vende stærkere tilbage.

- Allerede inden valget vidste jeg, at jeg ville få noget ud af det, uanset hvordan det gik. Det har været meget lærerigt, og nu ved jeg lidt mere om, hvad jeg skal gøre til næste gang, siger han.

Det kræver hårdt arbejde at føre valgkamp, og det er med at stikke hovedet frem i så mange debatter og vælgermøder som muligt. Sådan lyder noget af den lærdom, Samuel Holding tager med sig.

Og så bliver det nok ikke for Bedre Aarhus eller en anden lokalliste til næste kommunalvalg.

- Jeg vil gå efter at stille op for et etableret parti, som jeg kan se mig selv i. Det kunne være Det Konservative Folkeparti.

Terminsprøve

Det var drømmen for Samuel Holding at komme i byrådet, men det havde næsten også været for meget af det gode for en 20-årig politisk uerfaren studerende.

Valget i tirsdags og hele valgkampen optil har været en slags terminsprøve, fortæller han. Og nu hvor han fortsat må se det lokalpolitiske arbejde blive udført uden ham, bliver det ikke helt til topkarakter.

Men terminsprøven er bestået og meget mere, vurderer han selv.

- Jeg kunne måske have været mere klar i mælet i nogle debatter, men overordnet er jeg meget tilfreds med min egen præstation. Jeg har delt et hav af brochurer ud og forsøgt at være til stede og vise mig frem. Men selvfølgelig er det svært, når man heller ikke har en stor pengekasse, der gør, at man kan hænge på store plakater på bybusser og i Bruuns Galleri, siger Samuel Holding.

De 300 stemmer til Samuel Holding og Bedre Aarhus var nok til at overgå tre af de øvrige opstillede lister. Kommunisterne, Egalitært Folkeparti og Partiet Samfundssind fik med henholdsvis 213, 90 og 74 stemmer færre end Bedre Aarhus.

Få overblik her
Skåde-Højbjerg-Holme

Farten er for høj på Oddervej: Bekymret borger har tre forslag til forbedringer

Skåde-Højbjerg-Holme

Se kortet: Her bliver der delt flest fartbøder ud i Højbjerg

Skåde-Højbjerg-Holme

Lisbeth holder Højbjerg ren: Nu håber hun på at få nogle følgesvende

Skåde-Højbjerg-Holme

En radikal stemmesluger, en glad fødselar og et par overraskede debutanter: Se, hvordan det gik kandidaterne fra Højbjerg

Skåde-Højbjerg-Holme

Du ved, hvad du selv stemte – men hvad med din nabo og resten af Højbjerg? Find ud af det her

Skåde-Højbjerg-Holme

Samuel forsøgte med sin egen liste, men kunne ikke slå de etablerede partier – alligevel er han godt tilfreds med sit første valg

Skåde-Højbjerg-Holme

Smitten stiger: Begge sogne er på den forkerte side af to kritiske grænser

For små to uger siden nævnte vi corona her i nyhedsbrevet. På det tidspunkt kunne de to Højbjerg-sogne tilsammen mønstre 19 smittetilfælde på en uge.

Skåde-Højbjerg-Holme

Hvad er den største udfordring i Højbjerg, og hvad er løsningen? Vi har samlet de lokale kandidaters bud

Politikerne har smilet til os i flere uger fra lygtepælene, og nu er det snart alvor. Den 16. november skal der sættes krydser, og så er spørgsmålet, hvem der skal have stemmerne.

Skåde-Højbjerg-Holme

Se tallene: Sådan stemte Højbjerg i 2017

Socialdemokratiet med borgmester Jacob Bundsgaard i spidsen var den største stemmesluger ved kommunalvalget i 2017.

Skåde-Højbjerg-Holme

Da stormen ruskede, spurgte Martin sig selv om, hvad familien havde rodet sig ud i: Men efter års renovering er Hørhavegården blevet en god forretning

Skåde-Højbjerg-Holme

Højbjerg-virksomhed ramt af storbrand: På en uge lykkedes det at banke en midlertidig fabrik op

Skåde-Højbjerg-Holme

Corona spreder sig igen: Se, hvor mange smittede der er i 8270

Skåde-Højbjerg-Holme

Gør som én million andre: Tag kandidattesten og bliv klogere på, hvad du vil stemme 16. november

Skåde-Højbjerg-Holme

Naboer frygter, at nyt boligbyggeri giver meget mere trafik: Men det er ikke det eneste problem

Skåde-Højbjerg-Holme

- Vi har gjort det helt rigtige ved at flytte til Kridthøj Torv

Skåde-Højbjerg-Holme

Svær opgave venter Classic Race: Måske er løbet kørt for sidste gang

Forside

Højbjerg-virksomhed vinder pris for godt samarbejde